2017.07.29 19:36 Berto49 Olvasottság: <100x
0

Akcióbomba

Az ajándékba kapott mozijegy utalványt váltottam be erre a filmre, KÖSZÖNÖM! Charlize Theront nyugodtan női James Bond-ként is lehetne emlegetni, de annál sokkal több, egy remek és nem mellékesen csodaszép színésznő. Ez a képregény ihletésű akcióbomba már a harmadik sikeres ilyen jellegű munkája (Aeon Flux, 2005, Mad Max - A harag útja, 2015). Nincs egyedül a női akcióhősök között, hiszen a férfiak mellett egyre gyakrabban feltűnnek a „gyengébb nem” (pocsék jelző ezekre az amazonokra), elég ha csak Sigourney Weaver (Ellen Ripley az Aliens-ből), Uma Thurman (Kill Bill 1,2), Kate Beckinsale (Underworld, 2003), vagy Noomi Rapace (A tetovált lány és folytatásai) nevét említem. Van a filmben egy tizenöt perces akciójelenet, amelyet bátran be lehetne sorolni a műfaj legjobbjai közé.

Kemény, kegyetlen, jó esetben csonttörő, rossz esetben halált okozó verekedések durva szekvenciája, amely egy fantasztikus autós üldözéssel fejeződik be. Theron, szerepnevén Lorraine M16 ügynök közel sem sérthetetlen, a berlini küldetése végén szinte egyetlen ép porcikája sincsen, csak a fürdő, a megszokott vodka és a cigaretta segít életben tartani. Bondnál ezért is sokkal életszerűbb, hiszen James az akciójelenetek után max. egy hajtincset töröl el a homlokáról.

Akcióbomba

Állítólagos segítőjét David Percivalt a legutóbbi Shyamalan-filmben sokszorosan hasadt személyiség szerepében brillirozó James McAvoy játszotta, itt ugyan csak egy személyt alakított, de az igazán kétszínű volt. Túl az említetteken a soundtrack is nagyon jó volt, a történet idejének megfelelő többnyire diszkós számokkal, amelyek egyike-másika nagyon kedves a füleimnek, az elrepült negyvenes éveimet idézték vissza. Számomra Theron maradt a piedesztálon, bár a Rém, a Pszichoszingli, no meg a Sötét helyek Libby-jét nem előzte meg ezzel a filmmel. Egy-egy blockbuster elkészítése belefér a filmográfiájába, de inkább maradjon a komolyabb, nívósabb munkák közelében.

65 Atomszőke  (2017)

akció | misztikus | thriller

Lorraine Broughtont (Charlize Theron), a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy... több»

0