2018.12.14 08:36 Annuska Olvasottság: <100x
0

Könyvből film, majd mesefilm

Milyen furcsa, hogy manapság a mesékből csinálnak élőszereplős filmet itt meg pont az ellenkezője történt. Egy közel 20 évvel ezelőtti, maszk kategóriában Oscar-díjat nyert filmet mesésítettek meg, ami amúgy is egy gyermek mesekönyv alapján készült. Igazi és hamisítatlan karácsonyi hangulatot hozza a film, tetszetős a látványa még felnőtt szemmel is. A sok karácsonyi füzér, a hó, a rénszarvasok beindítják az emberben az ünnepi hangulatot. A zenéket szintén nagyon jól eltalálták, hoztak egy kis frissességet a filmbe.

Nagyon érezhető volt rajta, hogy a Gru alkotói készítették a filmet. Mintha ugyanazt a mesét, ugyanazt a történetet látnám, csak karácsonyi környezetben egy zöld izével a főszerepben. Gru a Holdat akarta ellopni, Grincs pedig a karácsonyt. A kimenetele is hasonló jön egy cuki kislány, amitől a főhős megenyhül és mindenki örül a végén. A története kedvelhető, bár sok újdonság nincs benne az eredetihez képest. A humora a helyén van, talán a közhelyes, már ezer filmben látott poénokat tudtam volna mellőzni.

Könyvből film, majd mesefilm

Kicsit olyan érzésem is volt Grincs nézése közben, mintha Rowan Atkinson bújt volna a jelmezbe. A játékidő talán egy kicsit rövid, bár ezzel elkerülhető volt, hogy unalmassá váljon a story, továbbá a fő közönség a gyerekek számára pont elegendő idő, ők amúgy is rövidebb ideig képesek koncentrálni. Grincsként Benedict Cumberbatch szólal meg, narrátorként pedig Pharrell Williams, bár mi ebből a szinkronos verzióban sokat nem észlelünk. Összességében azt kaptam amit vártam, aki egyáltalán nem ismeri a történetet az jót tud majd rajta szórakozni. És ami a legfőbb, hogy az egész család számára élvezhető a film.

75 A Grincs  (2018)

animáció | családi | fantasy | musical

A Grincs egymagában él barlangjában, egyedüli társa jámbor kutyája, Max. Grincs a legkülönfélébb találmányokkal rendezte be otthonát, csak hogy elkerülhesse az embereket,... több»

0