2020.03.12 22:18 Annuska Olvasottság: 1155x
2

Az élet kegyetlen

A Veled minden hely ragyogó egy fájdalmasan szép történet, amit a NETFLIX hozott el nekünk. Ez is egy könyvadaptáció. A főszerepben két középiskolás fiatal.

A lány nemrég veszítette el a nővérét. Hogyan lehet ezt feldolgozni, hogyan lehet visszarázódni a hétköznapokba? A kezdeti letargiából semmi sem tudja kihúzni. Sem a szülei, sem a barátai. Amikor már a legrosszabbra gondolt, toppan be az életébe a fiú. A legváratlanabb pillanatban jön a megmentő, aki színt visz a lány életébe.

Az élet kegyetlen

Ki mer mozdulni az otthonából, új dolgokat próbál ki, mer mosolyogni, nyitni az emberek felé. Mer élni. Rengeteg élményt gyűjtenek együtt, csodálatos helyekre jutnak el közösen, és mindvégig tanulnak egymástól. Mindezt a fiúnak köszönheti, de az ő kis világát nem tudjuk teljesen megismerni.

Mindvégig a lányra koncentrál a történet és valahol ő maga is. Rámutat a film, hogy mennyire kegyetlen az élet. A gyerekkor milyen meghatározó az ember számára. Amiket gyerekként élünk meg, vagy követnek el ellenünk, örökre meghatározza a sorsunkat.

Elképesztő érzelmi hullámvasút a film. Amikor már azt hihetnénk, hogy minden a maga útján halad, mindenki ott van, ahol és akivel lennie kell, megtörténik egy nem várt esemény. A két főszereplő, Elle Fanning és Justice Smith között remek volt a kémia, nem volt túljátszva az érzelmi szál. Elle már évek óta a szakmában van, tudjuk, hogy elképesztően tehetséges. Justice-t én eddig csak kisebb mellékszerepekben láttam, de amit ebben nyújt, az elképesztő. Egyértelműen ő a film főszereplője, és mellette még Elle játéka is eltörpül.

A történet végére nehéz a könnyeit visszatartani az embernek. Megrázó, valóságos és elgondolkodtató történet, amely a megnézése után még napokkal később is ott motoszkál az ember fejében. 

dráma | romantikus

Violet és Theodor története, akik amint egymásra találtak, máris megváltoztatták a másik életét. A két fiatal rengeteg mély lelki sebet hordoz magában, ám úgy tűnik, egymás... több»

2