2018.03.15 21:22 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Játékrajongóknak kötelező

A Tomb Raider filmek és a játékok se okoztak maradandót személyemnek, viszont 2013-ban jött a videójátékok közül a mérföldkő, és az onnan kapott, Lara Croft újabb kalandjai már magával szippantottak. Azóta többször neki futottam különböző platformokon, és mai napig toplistás játékként csücsül a polcomon. Aggódtam, mert a Hitman, Max Payne, Assassin Creed széria is kimagasló, de moziba viszont annál nagyobb csalódást ért el... Végre megérkezett a Tomb Raider ami mindezt a sort megtörte. Kaptunk egy játékadaptációt, ami önálló filmként is stabilan megállja a helyét, de ami biztos, hogy a (játék)rajongóknak hatalmas élményt tud nyújtani.

Hamar bebizonyosodott, hogy a szereplőválasztás jól sikerült, a bevezetés pedig szórakoztatóan a tudtunkra adta, hogy Lara karaktere nem idegen a küzdősportban, kellően vakmerő és kitartó, valamint az apjához szorosan kötődik. Így nem tűnik összecsapottnak/indokolatlannak a kaland kezdete sem. Innentől kezdve igazi - Indiana Jones féle - kalandfilmet nézhetünk, lebilincselő (és persze játékhű) akciójelenettekkel. Meglepő fordulatokkal tették izgalmassá a lezárást. Ami említésre méltó; óriásit dob számomra a film azzal a ténnyel, hogy végig a realitás talaján marad, és nem erőltették a történetet egy természet feletti főellenség irányába.

Játékrajongóknak kötelező

Apróbb hibái persze azért akadnak. Talán a CGI néhol szemet szúrt. Pár látványosabb rész gyakran tűnt a játékhoz tartozó intro videónak, mint az élőszereplős mozifilmnek. A két órás játékidő nem végig tudta lekötni a figyelmem, a főhősnő apjával kapott drámázás gyakran hagyta ellaposodni az addig kapott lendületet.

Felvázolták nekünk az esetleges folytatást, nagyon - de nagyon drukkolok neki.

Abban pedig csak reménykedni tudok, hogy ha kedvet kap Hollywood egy klasszikus videójátékot vászonra vinni, legalább ilyen színvonalasan tegyék mint ez. Sokat vártunk már és sokat csalódtunk.

75 Tomb Raider  (2018)

akció | fantasy | kaland | thriller

Hét évvel édesapja eltűnése után a 21 éves Lara úgy döntött, hogy nem veszi át a család nemzetközi cégének irányítását, helyette inkább biciklis futárként dolgozik... több»

0