2018.03.15 21:22 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Játékrajongóknak kötelező

A Tomb Raider filmek és a klasszikus játékok sosem hagytak bennem maradandó nyomot, de a 2013-as videojáték újragondolása igazi mérföldkő volt. Lara Croft újabb kalandjai teljesen magukkal ragadtak, és azóta is többször nekiugrottam különböző platformokon. A mai napig toplistás játékként csücsül a polcomon.

Éppen ezért aggódtam, hiszen az olyan kimagasló játékokból készült filmadaptációk, mint a Hitman, a Max Payne vagy az Assassin’s Creed, hatalmas csalódásnak bizonyultak. Szerencsére a Tomb Raider végre megtörte ezt a rossz sorozatot. Kaptunk egy játékadaptációt, amely önálló filmként is megállja a helyét, de ami biztos: a rajongóknak hatalmas élményt nyújt.

Játékrajongóknak kötelező

Már az első percekben kiderült, hogy a szereplőválasztás telitalálat. Alicia Vikander hiteles és szerethető Lara Croftként, és a bevezetés ügyesen megmutatta, hogy karaktere nem idegen a küzdősportokban, kellően vakmerő és kitartó, valamint szoros érzelmi kötelék fűzi az apjához. Így a kaland kezdete sem tűnik összecsapottnak vagy indokolatlannak.

A film innentől kezdve egy igazi Indiana Jones-szerű kalandfilmmé válik, tele lebilincselő (és játékhű) akciójelenetekkel. A finálét meglepő fordulatok teszik izgalmassá, és számomra hatalmas pluszt jelentett, hogy a történet végig a realitás talaján maradt. Nem erőltették bele a természetfeletti főellenségeket, ami sok más adaptációnál elrontotta az összképet.

Persze apróbb hibák azért akadnak. Néhol a CGI kissé szemet szúrt – egyes látványosabb jelenetek inkább hasonlítottak egy játék intro videójára, mint élőszereplős mozifilmre. A kétórás játékidő sem mindig tartotta fenn a lendületet; a főhősnő és apja közti drámai szál időnként túlságosan lelassította a tempót.

A film végén egyértelműen felvezettek egy esetleges folytatást – én nagyon drukkolok neki. Remélem, ha Hollywood a jövőben ismét kedvet kap egy klasszikus videojáték vászonra viteléhez, legalább ilyen színvonalasan teszi, mint itt. Sokat vártunk már, és sokat csalódtunk – de ez most végre egy jó irány.

75 Tomb Raider  (2018)

akció | fantasy | kaland | thriller

Hét évvel édesapja eltűnése után a 21 éves Lara úgy döntött, hogy nem veszi át a család nemzetközi cégének irányítását, helyette inkább biciklis futárként dolgozik... több»

0