2022.03.16 14:34 JRD Olvasottság: <100x
4

A p*csába...

Ennyivel jellemezni lehet egy karakter teljes személyiségét, és őszinte leszek, pont ezért imádom. Ahogyan a magyar hangja ezt kiejti, az állatira tetszik. Természetesen nem csak ez miatt az egyik kedvencem.

AZ ELSŐ ÉVAD sztorija tetszett, a látványvilág megfogott. Hiszen a sztori jó. A karakterek is. Remélem megtartják ezt a színvonalat és akkor a Vaják akár az egyik legjobb sorozattá is válhat. Tehát az első évad után a Vaják nálam abszolúte kedvenc!

A p*csába...

Egy igazi fantasysorozat.

Mindenképpen érdemes a figyelemre!

Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

A MÁSODIK ÉVAD (vacillálok a 3* és a 4* között, de talán 3,5*) : Nos, a reményteljes elvárások az első pár rész után hamvába haltak meg. Sajnos az első évad színvonalát már nem tudták hozni. Nem csoda hát, hogy felröppentek a hírek, hogy Cavill már csak a harmadik évadban játssza el a neki nagyon is testhez álló szerepet. Az oka pedig az, hogy a számára szeretett és tisztelt könyv történetében olyan felesleges változásokat hoztak és még többet akarnak beletenni a harmadik évadba, hogy azt Cavill már nem volt hajlandó eltűrni. És jogosan. Már a szerepet is csak azzal vállalta, hogy beleszólása legyen és a könyvtől ne térjenek el pusztán csak a gyakorta túltolt művészi szabadság okán ...stb.

Természetesen ettől még az évad élvezhető és kalandos...csak talán az a lelkes tűz veszett el sokunkban a nézése közben.

De ne hallgass rám! Nézd meg és majd eldöntöd magad!

Szóval, filmre fel és jó szórakozást!


A HARMADIK ÉVAD (3*): És lőn bekövetkezett mi miatt Cavill hátat is fordított a sorozatnak. Ez az évad már a közelébe sem ér az elsőnek. Lehet itt hangoztatni a adaptáció fogalmát, lehet dobálózni, hogy a művészi szabadság ilyen meg olyan...de....van egy bizonyos határ, amit illik (javasolt, nem árt, sőt) nem átlépni. A Netflix egy jó sorozatát beáldozta az agyzsibbasztó liberális ideológia oltárán.

Hogy jó-e Vaják könyvben? Rohadtul! Olvad is el, hogy lásd, érezd a különbséget.

Hogy jó-e a Vaják sorozatban? Elmegy. Egyszer simán meg lehet nézni, sőt akár többször is...DE... ott van az a valami ami nagyon hiányzik az egészből. És pont ennek a hiánya miatt a sorozat lassan az igazán jóból már csak egy átlagos netflixes sorivá lett.

De ezek mind attól is függnek, hogy kinek milyen erkölcsi normája vagy abnormája, ízlése vagy ízléstelensége van, fiatal e avagy érett. Netán filmekben mindenevő vagy csak egy bizonyos kategóriában néz filmeket...stb.


És hogy milyen lesz a negyedi évad? Nem várom tűkön ülve, sem kiváncsian. Hogy megnézem-e? Minden bizonnyal. Sőt véleményezni is fogom. De Cavill nélkül még inkább nem lesz már az igazi...

De ne hallgass rám! Nézd meg bátran és majd eldöntöd magad. És ha teheted, olvad el a könyvet is, ugyanis az valóban érdemes a figyelemre!

Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

88 Vaják  (2019)

akció | dráma | fantasy | kaland | misztikus

Riviai Geralt, a magányos szörnyölő nehezen találja a helyét egy olyan világvan, ahol az emberek gyakran átkozottabbak, mint a bestiák. több»

4