Láttam a filmet, és... elsőre még gyenge próbálkozás volt, de nekem kifejezetten jó, nézhető kategória. A Paramount Pictures és a SEGA elkészítette Jeff Fowler rendezésében az egészestés akciódús akció-filmvígjátékot. Mielőtt bemutatták a filmet a mozikban, a csúfos kinézetű Sonic nem ijesztett meg, de nem lett annyira elkápráztatóan szép (főleg nekem), de mire a kinézetet egy szépségesen tökéletes változatra cserélték ki, ezért a mozik műsorán Sonic a szupergyors sünike, a játékból a mozikba költözött, de akkor is népszerű mind a játék, mind maga a film, amit 2020-ban mutattak be.
A történet egy üldözéssel kezdődik, de visszateker arra az időszakra, amikor még a tengerszép 1. szintű világban kalauzol el minket. A kis fiatal Sonic ellátogat Hosszúkaromhoz, és hoz neki egy virágot, eközben a Hangyászsün osztag elkapja, és Sonicnak odaadja a varázsgyűrűt, az úgy működik, hogy kezedben a gyűrű (maga a játék gyűjtő ikonja), ez egy olyan teleportáló gyűrű, ami el tud vinni bárhova, csak ki kell mondani, hogy hova, és a Sonicunk elmenekül a saját barlangjába, később az idősebb vezető bejelenti a gonoszt, azaz Robotnyikot (Sonic főellenségét), és elkapja Sonicot, mielőtt a harc elkezdődne, Thomasékhoz menekül, és megijed a beszélő süntől, később a hajsza a három robottól egészen a San Fransiscó-i csatáig tart a süni-goni (a macska-egér alternatív neve) játék, és a főgonoszunk a Gombák földjén ragad a film végén, a film vége felé az egyik játékzene is hallható. Thomasék behozták főhősünk cuccait, a babzsákfoteltől a képregényen át szinte mindent, és a stáblista előtt megjelenik Tails, Sonic legjobb barátja.
A szereposztás pont a legeslegjobb, zseniális, sőt még az animációs karakterek is zseniálisak, valamint a cselekménye hasonló a játékaihoz és a sorozataokéhoz, de azt kell kifejeznem, hogy maga a film átlagosan közepes, de azon játékadaptációk egyike, amely a legjobbak legjobbja. A franchise eddig kifejezetten jók közé tartozik nálam. Nagy gratuláció ehhez a mesterműhöz.

75 Sonic, a sündisznó (2020)
akció | családi | kaland | sci-fi | vígjáték
Sonic, a sündisznó egy számára is ismeretlen rendkívüli erőre tesz szert. Úgy dönt, hogy a Földön keres menedéket, hogy biztonságban tudhassa magát, ehhez azonban senki sem... több»
Szereplők: Jim Carrey, James Marsden, Michael Hogan, Neal McDonough, Tika Sumpter