2019.06.22 23:35 petraszab Olvasottság: 433x
0

Aznap éjjel, amikor minden megváltozott

Az általam ismert felkapott minisorozatokat kenterbe veri. Brutálisan jó a története. Én az olyan sorozatokat szeretem, amelyek meg tudnak érinteni és érzelmeket kiváltani belőlem. Na ez olyan.

Egy brit sorozat mintájára készítették ez az amcsik. Picit lassúnak tűnik, de inkább azt mondanám rá hogy részletes. Hogyan tudja megváltoztatni az életünket egy döntés. Hogyan keveredik gyilkosság gyanújába egy hétköznapi, egyetemista srác, aki csak bulizni indult az éjszaka.

Aznap éjjel, amikor minden megváltozott

Ártatlan vagy valóban vaj van a füle mögött. Van-e kiút ha megtalálják nála a gyilkos fegyvert és látták kijönni abból a házból, ahol brutálisan meggyilkoltak egy lányt. Sok kérdést felvet a történet, sok a bizonytalanság. Kiben bízhat az ember, kitől fogadhat el tanácsokat vagy ki az akit csak a hírnév hajt, hogy egy a sajtó által felkapott egyént védjen. Hogyan lehet túlélni a börtönt egy olyan fiatalnak akinek korábban semmilyen rossz fát nem tett a tűzre és egy csapásra gyilkosokkal teli cellában találja magát. Mindez hogyan változtatja meg a család életét, amikor a szülőknek azt kell végighallhatni, hogy a fiúk hogyan szurkált halálra egy lányt. Miként próbálják rávenni az édesapát, hogy jelentse fel a saját fiát. Hogyan kell a tárgyaló teremben minden szavadat megválogatni, mert percekkel később azt már felhozhatják ellenek. Nekem eléggé életszagú is volt. Egy sötétebb bőrű srác biztos valamilyen csoport tagja vagy terrorista. Nagyon tetszett a főszereplő jellemfejlődése és ahogy kinyílt a személyisége. Riz Ahmed alakítása félelmetesen jó, nekem a bőrömig hatolt. A tekintete, a járása, ahogy részről-részre változott az mesteri. Teljesen megérdemelte érte az Emmy-díjat. Nem szabad megfeledkezni John Turturroról sem, akinek a játéka szintén profi munka volt. Pedig ő csak egy beugró ember volt. Eredetileg Robert De Niro alakította volna a szabadszájú . Tipikusan olyan sorozat ami magával ránt, 1-2 nap alatt meg akarja nézni az ember az egészet. A végét picit nyitva hagyták egy eseteleges második évadnak, de az nem fog elkészülni és talán jobb is így. Igényes, összetett és elgondolkodtató sorozat.

dráma | krimi

Miután az éjszakát bulizással tölti egy idegen nővel, egy férfi reggel a nő leszúrt holtteste mellett ébred, ráadásul őt gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével.  több»

0