2021.10.23 22:51 Klauka89 Olvasottság: 255x
3

Zseniális alkotás

Az első, ami a film megnézése után eszembe jutott, a 101 kiskutyából a dalszöveg, amit Roger énekel: "Először azt hiszed, Szörnyella ördög/ De később, hogyha már magadhoz térsz, elmúlik már a félsz, s ráismerni vélsz, hogy ragadozó, ravasz, gonosz dög..."

A film nagyon levett a lábamról, végig izgalmas, fenntartja az érdeklődést, fel sem tűnt, hogy elment az első egy óra, a vége közeledtével is jönnek az információk és az újabb csavarok, amitől eláll a szó. Tetszett, hogy Estella/Cruella életét gyermekkora óta végigkövethettük, és megérthettük a miérteket, hogyan lett a személyisége olyan, amilyen.

Zseniális alkotás

Utólag mindent megértünk, amit a Disney animációs filmekben is láthattunk, Roger, Anita és főleg Szörnyella karakterét. A szereplőválogatás is nagyon megnyerő volt, bár valahol olvastam, hogy valaki kérdezte, miért nem Anne Hathaway kapta meg a főszerepet. Ahogy néztem, ennek nem tudtam igazat adni, örülök is, hogy nem őt láttam ebben a szerepben, mert sok filmje láttán úgy érzem, már-már túl felkapott lett.

Emma Stone jól illett a szerepbe, tudott vele azonosulni. Az outfitje alapján nekem leginkább Helena Bonham Carter jutott eszembe, ők Stone-nal valamelyest hasonlítanak (vagy nem, és csak a smink miatt gondolom így, és mert Bonhamnek a Harry Potter filmekben Lestrange-ként néha volt fekete-fehér hatású a haja). Emma Thompsont imádom, az ő szigorú, mogorva karakteréről viszont Miranda Priestly ugrott be.

Egy szó mint száz, a Disney nagyot alkotott ezzel a filmmel, nagyon ott van, nem unalmas, nagyon megéri megnézni. És azt gondolom, hogy ezután a 101 kiskutya filmek és animációk is új értelmet nyernek.

79 Szörnyella  (2021)

krimi | vígjáték

Az 1970-es évek Londonjában járunk, amikor a fiatal Estellát ide-oda sodorja az élet. A lány merész ruhaterveivel próbál magának hírnevet szerezni a divatszakmában, kreativitása... több»

3