2017.07.02 21:17 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Ha ki akarod kapcsolni az agyad, tökéletes választás

Számomra ez a film eddig az idei év „bűnös élvezet” kategóriájának éllovasa. Minden egyes momentuma olyan, amitől alap esetben a fejemet fognám és azt kérdezném magamtól, hogy ki az, aki egy ilyen vígjátékot kiad a kezéből, de aztán jött egy-két értékelhető és valóban vicces jelenete, s a végén úgy jöttem ki a moziból, hogy végül is egy elfogadható kis komédia lett belőle, minden kínos része ellenére is. Én például kihagytam volna belőle a féltékeny vőlegény felnőtt pelenkában való száguldását, mert az szerintem inkább szánalmas volt, mint vicces, de hát….egye fene. Igen, van benne némi Másnaposok beütés, csak itt nem az alkohol lesz a bajok okozója, hanem a kokain, no meg az emberi hülyeség.

Az altesti és szexista humortól sajnos ritkán tudtak elszakadni a film készítői, ahogy az egyes karakterek kidolgozásával sem tölthettek el túl sok időt, mindegyik főbb szereplő olyan mértékben egydimenziós, hogy az már fáj (emiatt pedig a film közepén a nagy, teátrális „most aztán megmondom, hogy mi a baj veled” szcéna is súlytalanná válik). S ha már a szereplőkről van szó, engem az ausztrál csak pl. kifejezetten idegesített. Azért akadt egy-két értékelhető pillanata is, pl.

Ha ki akarod kapcsolni az agyad, tökéletes választás

vad buli kontra sznob borkóstoló, a rejtőzzünk el a hullával a nyitott garázsban, édes hármas a parton vagy túszdráma a sztriptíztáncossal. A lezárásáról pedig csak annyit, hogy mintha elfogyott volna az írók és a rendezők fantáziája, s a lehető legközhelyesebben vetettek véget a sztorinak, de hát erre a végkifejletre számítani is lehetett. Persze nem vádolhatom a filmet azzal, hogy többnek akar látszódni, ami… Agykikapcsoló vígjátékként képes funkcionálni, s ha megvan hozzá az ember hangulata, akkor még akár élvezheti is. Sőt, teljesen jól tud esni egy fárasztó munkanap után, amikor nem vágysz komoly mondanivalóra és filozofálni is maximum azon akarsz, hogy mennyi hülyeséget tudnak még belepaszírozni egy filmbe.

krimi | thriller | vígjáték

Mit tehet öt jó barátnő, ha az egyikük úgy dönt, lemond addig élvezett szabadságáról, és férjhez megy? Természetesen kibérel a hétvégére Miamiban egy tengerparti villát,... több»

0