Mióta megnéztem a filmet, a hatása alatt vagyok. Nem egy nagyszabású hollywoodi mozi, pörgős jelenetekkel, csak olyan nézze meg, aki másfajta filmet is értelmezni és érezni képes. Két férfi szerelméről szól, így azoknak sem ajánlom, akiknek már az Őrült nők ketrece c. zseniális film és színdarab megtekintése is meghaladja a képességeit. Akiket viszont mindezek nem zavarnak, azoknak őszintén jó szívvel ajánlom. Ez a film nagyon szépen, finoman ábrázolja a felismerést, a vívódást, a megértést, az elfogadást, a beteljesülést és végül az elkerülhetetlen elválást.
A két főszereplő színész, Armie Hammer és Timothée Chalamet elképesztően természetes, hiteles és nagyon emberi. Gyönyörűen játszanak. Lélekben velük együtt megyünk végig az úton, és velük sírunk, velük nevetünk egy-egy állomáson. (Én legalábbis, mivel némileg bolond vagyok ...... :) De vagytok velem hasonlatosak is jópáran, én tudom :) )
Az apukát játszó Michael Stuhlbarg záró nagymonológja szintén elemi hatással bír, csakúgy mint a film végén az idősebb fiú egy mondata a távolból, telefonon keresztül...
Remek a rendezés (Luca Guadagnino), szuper a kifejezetten ennek a filmnek írt filmzene és az egésznek keretet adó nyolcvanas évek feeling szintén melengeti azok szívét, akik elmúltak már .(khm...) ....20..... évesek... :) Önkéntelenül mosolyog, aki megélte ezt a kort, mikor a filmben a főtéri diszkóban a Lady, lady, lady megy a Flashdance-ből, és a padláson F.R. David - Words don't come easy c. kultikus zenéje.. :)
Gyerekek, nézzétek meg ezt a mozit! :) :)

78 Szólíts a neveden (2017)
1983 nyarán, Észak-Olaszországban a 17 éves amerikai fiú, Elio Perlman (Timothée Chalamet) a családja XVII. századi villájában tölti napjait, kottákat másol és Marziával... több»
Szereplők: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel