2018.11.04 22:22 jake_green Olvasottság: <100x
1

Minden elromlik, ami csak elromolhat a Gotti remakeben

Őszintén állíthatom hogy hatalmas csalódás számomra ez a film!

Travolta gyenge próbálkozás volt a rendező részéről, hogy megmentse ezt a filmet. Eleve beszélünk egy Kevin Connolly rendezésről, ami már szinte borítékolható hogy "remake-koppintás-gyanús" alkotást rak le az asztalra, ráadásul mindig silányabb minőségben mint az eredeti. Hát ez most sem volt másképp.

Minden elromlik, ami csak elromolhat a Gotti remakeben

Adott egy gengszter filmklasszikus a Gotti (1996), amihez hozzátenni vagy jobbat csinálni eleve egy elég hajmeresztő vállalkozás ... olyan mintha a Keresztapa trilógiát akarnám újraforgatni, mert "majd biztos jobbat csinálok mint Ford Coppola"....hát nem.

Node most megpróbálok mindentől elvonatkoztatva csak erre a filmre kritikailag koncentrálni:

Történet : borzasztó a vonalvezetés. Egyszerűen aki nem ismeri a háttérsztorit nagyon-nagyon pontosan, annak egyszerűen követhetetlen ez a film. Teljesen! Folyamatosan ugrál, kronológiailag nem követik egymást helyesen az események, és ezzel semmilyen nézői hatást nem sikerül kiváltani (ami gondolom a cél lett volna). Gotti fiának a vonalát nagyon túltolják...az egészet az apa-fia kapcsolatra hegyezik ki ami MIVEL NEM AUTENTIKUS SZINTÉN NEM ÉR EL SEMMIFÉLE ÉRZELMI HATÁST!

Az egymás utáni történések (most a történelmi háttértől teljesen tekintsünk el, CSAK a film vonalvezetésére koncentrálok) teljesen érthetetlen. Már az első egy-két jelenetnél teljesen elveszíted a fonalat, hogy ki kicsoda és ki kivel van. Ki miért hal meg, ki-kit miért végez ki. Gott mit is csinál valójában - ebből a filmből nem tudjuk meg...

Pluszpont bár, hogy a film megpróbált valami autentikusat is belecsempészni amire a '96-os verzió képtelen volt (mivel akkor MÉG nem történt meg) : nevezetesen Gotti halálánamk a története. Továbbá a Cosa Nostra 10 parancsolatának a "hivatalos" avató-szövegét azóta kiderítették :D De valljuk be ez a 2 dolog igazából még egy dokumentumfilm kezdő 5 percéhez is igazán kevés. Nemhogy egy majd 2 órás filmhez.

Rendezés : hát pocsék. Aki nem ismeri fel, hogy a néző számára összeilleszthetetlen az alkotása, az nagyon gyenge eleve. Nem segített, hogy semmilyen "nagy mondat" vagy "nagy jelenet" kimaradt a filmből, pedig a 2 órába igazán beleférhetet volna :D

Színészek: John Travoltán kívül mindenki kuka. Neki is volt már ennél jóval nagyobb alakítása.... viszont ARMAND ASSANTE-t még véletlenül sem sikerült túlszárnyalnia, aki viszont egy nagoyn gyenge színész, de a '96-os verzióban valóban egy Don-korszak lezárásához méltó alakítást nyújt, autentikusan!

Összegzés : Aki nem látta az eredeti 1996-os filmet filmet, inkább azt tekintse meg. Ezt a 2018-asat pedig NE nézd meg! 2 csillag, mer mégse 1, de igazából azt érdemelné :S

61 Gotti  (2018)

dráma | életrajzi | krimi

A szegény olasz-amerikai családból származó John Gotti lenyűgöző személyiségével és szókimondó stílusával a New York-i Gambino bűnszervezet tagja lesz, majd egy véres... több»

1