Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
9
Vélemények
35
Képek
5
Videók
Gotti
 
jake_green   2018. 11. 04.

Őszintén állíthatom hogy hatalmas csalódás számomra ez a film! Travolta gyenge próbálkozás volt a rendező részéről, hogy megmentse ezt a filmet. Eleve beszélünk egy KEVIN CONNOLLY rendezésről, ami már szinte borítékolható hogy "remake-koppintás-gyanús" alkotást rak le az asztalra, ráadásul mindig silányabb minőségben mint az eredeti. Hát ez most sem volt másképp. Adott egy gengszter filmklasszikus a Gotti (1996), amihez hozzátenni vagy jobbat csinálni eleve egy elég hajmeresztő vállalkozás ... olyan mintha a Keresztapa trilógiát akarnám újraforgatni, mert "majd biztos jobbat csinálok mint Ford Coppola"....hát nem. Node most megpróbálok mindentől elvonatkoztatva csak erre a filmre kritikailag koncentrálni: Történet : borzasztó a vonalvezetés. Egyszerűen aki nem ismeri a háttérsztorit nagyon-nagyon pontosan, annak egyszerűen követhetetlen ez a film. Teljesen! Folyamatosan ugrál, kronológiailag nem követik egymást helyesen az események, és ezzel semmilyen nézői hatást nem sikerül kiváltani (ami gondolom a cél lett volna). Gotti fiának a vonalát nagyon túltolják...az egészet az apa-fia kapcsolatra hegyezik ki ami MIVEL NEM AUTENTIKUS SZINTÉN NEM ÉR EL SEMMIFÉLE ÉRZELMI HATÁST! Az egymás utáni történések (most a történelmi háttértől teljesen tekintsünk el, CSAK a film vonalvezetésére koncentrálok) teljesen érthetetlen. Már az első egy-két jelenetnél teljesen elveszíted a fonalat, hogy ki kicsoda és ki kivel van. Ki miért hal meg, ki-kit miért végez ki. Gott mit is csinál valójában - ebből a filmből nem tudjuk meg... Pluszpont bár, hogy a film megpróbált valami autentikusat is belecsempészni amire a '96-os verzió képtelen volt (mivel akkor MÉG nem történt meg) : nevezetesen GOTTI halálánamk a története. Továbbá a Cosa Nostra 10 parancsolatának a "hivatalos" avató-szövegét azóta kiderítették :D De valljuk be ez a 2 dolog igazából még egy dokumentumfilm kezdő 5 percéhez is igazán kevés. Nemhogy egy majd 2 órás filmhez. Rendezés : hát pocsék. Aki nem ismeri fel, hogy a néző számára összeilleszthetetlen az alkotása, az nagyon gyenge eleve. Nem segített, hogy semmilyen "nagy mondat" vagy "nagy jelenet" kimaradt a filmből, pedig a 2 órába igazán beleférhetet volna :D Színészek: John Travoltán kívül mindenki kuka. Neki is volt már ennél jóval nagyobb alakítása.... viszont ARMAND ASSANTE-t még véletlenül sem sikerült túlszárnyalnia, aki viszont egy nagoyn gyenge színész, de a '96-os verzióban valóban egy Don-korszak lezárásához méltó alakítást nyújt, autentikusan! Összegzés : Aki nem látta az eredeti 1996-os filmet filmet, inkább azt tekintse meg. Ezt a 2018-asat pedig NE nézd meg! 2 csillag, mer mégse 1, de igazából azt érdemelné :S

 
schvarz   2018. 06. 13.

Kemény, izgalmas film, amin lehet izgulni. Megvan az a feszültség amit a műfajban elvárok. A kategóriában abszolút megállja a helyét, szerintem átlaghoz képest jobb, színvonalasabb.


 
CriticalMaster   2018. 06. 16.

Árnyaltan, több oldalról mutatja meg John Gotti jellemét és alakját. Az amerikaiak számára különleges figura, hisz köztudottan nagy-hatalmú gengszter, maffiózó és maffia vezető volt. Az USA -ban ismert a neve az 1985 és 1992 közti időszakból. Sokat szerepelt az újságokban. Ez a film hűen adja vissza egyéniségének összetettségét.

 
Scriptor   2018. 06. 27.

Közepes lett, nem nagyon ér meg egy mozijegyet, ez az igazság. A látványvilág gyenge, Travolta inkább csak erőlködik és a cselekmény is lapos. Egyszer nézős, maffia fanoknak. Nálam maximum 2.5 csillagot ér (50%).

 
Pervenimus   2018. 06. 22.

Travolta nagyot alakít és a rendezés sem rossz. Van izgalom és a néző érdeklődései is végig megmarad. Nekem tetszett, nálam megkapja a 4 csillagot.

John Travolta
Kelly Preston
John Travolta
Kelly Preston
Kelly Preston
John Travolta
Kelly Preston
Stacy Keach
John Travolta
John Travolta
John Travolta
John Travolta
John Travolta
John Travolta
John Travolta
John Travolta
John Travolta
John Travolta
John Travolta
Spencer Rocco Lofranco
Kelly Preston
John Travolta
Stacy Keach
Kelly Preston
Stacy Keach
John Travolta
Spencer Rocco Lofranco
John Travolta
John Travolta
John Travolta
John Travolta
Kelly Preston
John Travolta
Chris Kerson
Spencer Lofranco
Spencer Rocco Lofranco
Spencer Rocco Lofranco
 
A Gotti egy sokkal jobb sorsra érdemes történet, amit nagyon rossz irányból közelítettek meg. Egy nagyon durván csapongó és elbaltázott fércmunka, amit Tarvolta próbál menteni, de még neki sem sikerül. Tipikusan olyan film ez, aminek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. több»
 
Számomra a morális visszásságok tették a legmélyebb benyomást a film megtekintése alatt. Mások talán másképp fognak vélekedni, talán pozitívumokat is fellelnek a Gotti kapcsán. Ha esetleg ilyennek a morzsáját sem találják, akkor én előre szóltam. több»
 
John Travolta írt egy hosszú szerelmes levelet, majd megcímezte önmagának. több»
 

A filmet eredetileg tavaly év végén tervezték bemutatni, ám aztán a stúdió úgy döntött, hogy csak videóforgalmazásban jelenteti meg. John Travoltának ez nem tetszett és inkább kivásárolta az elkészült anyagot a stúdiótól, s új forgalmazót keresett, amely elintéz egy nagyszabású mozipremiert. A terve sikerült, a kritika azonban rendesen lehúzta a filmet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmben John Travolta (Id. John Gotti), és Ella Bleu Travolta (Angel Gotti) apa és lányát játsszák. Érdekesség még hogy John Travolta felesége Kelly Preston alakítja Gotti feleségét (Victoria Gotti). Igazi családi gengszterfilm.

(Diesel )
 

Eredetileg Joe Pesci alakította volna Angelo Ruggierót. Pesci később 3 millió dollárra perelte a producereket, mivel állítása szerint megszegték a szerződést. A színész azt állította, hogy miután a szerep kedvéért tizenöt kilót felszedett, a producerek inkább egy másik szerepet ajánlottak neki. A per jelenleg is zajlik. (2017. november) (imdb)

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.