Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

Az angyal (2018)

El Ángel
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
28
Képek
3
Videók
 
Bnd   2020. 11. 08.

legújabb vélemény

1
Kiváló

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Erős minden elemében, a színészek, de még az utolsó statiszta is a helyén volt. Nem tudok kiemelni senkit, mert a főszereplőn kívül mindenki jó. Angyal arc pedig lenyűgöző. A történet jó, dinamikus, rejtett még tartalékokat ugyan, de összességében jó. Örültem, hogy megnézhettem, sajnos egyedül, mert utána szerettem volna róla beszélgetni, vitázni akár, szóval igazi mozi. Köszönettel: Guriga.

 
sajvi   2019. 10. 25.

0

Nem az az agyatlan krimi, amire feltétlenül számítana az ember. Nagyon jól megvan írva, és a főszereplő karaktere egyszerűen hátborzongató. Nagyon ki van találva minden részletében, még ha valahol ez igaz történet alapján is készült.


 
Riot   2019. 10. 24.

0

Oké, nálam ez a film totál betalált. Annyira brutális és hátborzongató, hogy még órákig agyaltam a látottakon. Imádtam minden percét és egész biztos, hogy nem egy könnyű falat, de még tuti, hogy meg fogom nézni párszor. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!

 
scroll35   2019. 03. 31.

0

Mivel a filmnek egy brutális sorozatgyilkosról kellene szólnia, sokkal durvább cselekményre számítottam, de ehhez képest csak egy romantikus színezetű drámát kaptam egy bűnözőről. A halál angyalának is nevezett Carlos Robledo Puch ennél sokkal kegyet... több»

 
Toncsi   2018. 11. 12.

0

Ebben a filmben minden a helyén van, nagyon jól hozza a 70-es évek stílusát, igazi retro hangulatot támaszt. A zene csak fokozza az élményt, a forgatókönyvre és a rendezésre sem lehet panaszunk. Egyedül afelett nem tudtam szemet hunyni, hogy elvileg ... több»

Galéria (28)

Videók (3)

A film összbevétele 5 596 312 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 533 557 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 959 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az angyal a főszereplő Lorenzo Ferro első egészestés filmje.

(hp )
 

A film főszereplőjét inspiráló sorozatgyilkos, Carlos Robledo Puch Argentína történetének leghosszabb börtönbüntetésével sújtott elítélje. Puch több mint 45 évet töltött a rácsok mögött. Ez a legmagasabb kiszabható ítélet a Dél-Amerikai országban.

(hp )
 

Az angyal cselekményét az argentin sorozatgyilkos, Carlos Robledo Puch története inspirálta.

(hp )
 

Az angyalt a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon bemutatták (Un Certain Regard szekció).

(hp )
 

Az angyalt nevezte Argentína a 2019-es Oscar-gála legjobb idegen nyelvű film szekciójába. A filmet végül nem jelölte az Akadémia bizottsága.

(hp )
 
Argentína ismét tudott egy jó filmet alkotni a számára egyik legotthonosabban fekvő stílusban, mely a krimi-thriller. több»
 
Egy bizonyos szint felett már érdektelenné vált, és inkább a stáblistát vártam, ahol aztán megjelent lassan Almodóvar neve, mint producer. De sajnos ettől sem lettem összességében elégedettebb. több»
 
Az a bizonyos feszültség a végén nem omlik a nyakunkba, az egész csak zavarba ejtő marad, mint maga Carlitos. És ugyanúgy nem a jó értelemben. több»