2024.04.22 00:05 fankbringa Olvasottság: <100x
0

Nincs rózsa tövis nélkül

A film nagyon hullámzó. Volt, ami kiemelkedőbb volt, de volt, ahol leült. Ami a legjobban tetszett benne, az a sok áthallás, ami egy tinivel történhet gyerekélete utolsó estéjén. Egyfajta keveréke a könnyed idétlen szórakozásnak és az elmúlás fájdalmának. Hayden miatt kezdtem el nézni, de a kettősség az, amiért végignéztem.

Hayden Panettiere nagyon tetszett a Hősökben. Csini, kedves, szőke nő. Imádtam a jelenlétét. Sajnos későbbi filmekben már nem láttam. Fiatal korában viszont nagyszerű volt nézni. Túl erős játéka sosem volt, de a kisugárzást nem lehet tanítani, és abból van neki elég.

Nincs rózsa tövis nélkül

Paul Rust se nem karizmatikus, se nem alfa. Ő a béna okostojás, akit mindenki kinevet. Szerelmes lesz az iskola legjobb nőjébe, mint mindenki, és ezt képes elmondani mindenki előtt. Kicsit esetlen, kicsit kínos, de a lényeg, hogy a kimondatlan gondolatok és a meg nem élt kapcsolatok terhe minden tiniben ott él. A búcsú ezek továbbcipeléséről is szól anélkül a sok öröm nélkül, amiben eddig részük volt. Paul játéka megtestesíti a megbánást, az elszalasztott lehetőséget és az elnyújtott ragaszkodást a búcsú pillanatában.

A film magyar címe nagyon szerencsétlen. A magyar cím az önzésről szól, míg az eredeti cím a másik irányról, a szeretetről, ami nem múlik el, bárhogy is sikerül az este. A tinik dilemmáin túl a történet nem tartogat semmit. Azon kívül, hogy páran kergetik egymást, és este után reggel lesz, ki is fullad a történet. A cselekmény csak felszínes eleme a filmnek. Jót tett neki, hogy normális rendezést kapott, mert ez menti meg a teljes érdektelenségtől. Látszik, hogy komoly írói munka áll mögötte, amit sikerült kifejteni. A mellékszereplők játéka nem tesz hozzá semmit a filmhez. Nélkülük is működött volna, de így sokkal látványosabb és befogadhatóbb lett. Amíg az Együtt kezdtük történet- és kapcsolatközpontú, addig ez a film a pillanat megélésére fókuszál.

Az elfogultságom is közrejátszik, hogy ennyire tetszett. Aki szereti a romantikus filmeket, vagy van mit felidézni, feldolgozni fiatalkori életéből, annak biztosan tetszeni fog. Akit nem vonzanak a mögöttes átélni valók, az a 20. percig sem jut el.

romantikus | vígjáték

Váratlan esemény szakítja félbe a ballagást. Búcsúbeszédében Denis, az iskola legjobb pancsere nyilvánosan szerelmet vall a gimi legmenőbb és legcsinosabb lányának, Beth... több»

0