Hirtelen felindulásból, de egyébként több érv szólt amellett, hogy eredeti szinkronnal nézzem meg. Sinkovits-Vitay András hangjának nélkülözése is erősen közrejátszott, amit még nem tudtam megemészteni. Természetesen meg fogom nézni valamikor magyarul is, mert ettől függetlenül nagyon tetszett, és sokat fogunk még hallani róla.
Nem hátrány, ha úgy ülünk be rá, hogy ismerjük az X-Men filmeket, a két Deadpool-részt, a Logan befejezését, a Bosszúállók legepikusabb jeleneteit és karaktereit, na meg a Loki sorozatot is. Persze, nem kötelező, talán élvezhető és szórakoztató lehet ezek ismerete nélkül, csak előny jelent, ha értjük is, amit látunk vagy hallunk. Számos olyan Marvel-szereplő jelenik még meg, akikre tényleg nem számítottam, illetve nagyon rég láttam. Meglepetés meglepetés hátán, a 2 órányi játékidő sem tűnt fel, annyira székhez szegezett, hogy olykor tátott szájjal néztem a cselekményt. Teljesen más az irány, mint az átlag Marvel vagy amit megszoktunk pl. a Bosszúállókban, de hozza a kötelező Deadpool-stílust, amit ezentúl bátran kijelenthetünk, hogy franchise-zá avanzsált.
Nekem bejött ez a 6. fázis, és a sok CGI sem zavart kivételesen, a sztori gyors, valóban, de sok más pozitív tényező volt, amely ezt inkább háttérbe szorította, és azokat tudom értékelem inkább. Rozsomák (Hugh Jackman) egyedi „feltámasztása” elég érdekes volt, és azért akadt egy jelenet, ahol egy rövid időre el lehetett mélyülni, de több ilyen pillanat nem igen van. A humorfaktor hozza az elvárt szintet, a cameók is nagyon szuperek, és szó szerint azok, de nem részletezem ezt ki, kár volna spoilerezni.
Szerintem a 18+ inkább a túl sok trágár szóra vonatkozik, mert abból még annál is többet kaptunk. A zenék vittek nálam még mindent, aprítani a You're The One That I Wantra vagy Madonnára, az több mint zseni, és a több hentelést, amit vártam, megkaptam. Köszönet a Mafab csapatának, hogy megnézhettem.
10/9.

69 Deadpool & Rozsomák (2024)
akció | kaland | sci-fi | vígjáték
A Marvel Studios bemutatja eddigi legjelentősebb meléfogását – Deadpool & Rozsomák. Wade Wilson számára a civil élet elviselhetetlen. A szívós zsoldos visszavonult, de amikor a... több»
Szereplők: Hugh Jackman, Matthew McConaughey, Ryan Reynolds, Chris Evans, Channing Tatum