2019.03.05 12:33 Márton Olvasottság: 818x
1

Egy ördögi holttest története

Még a tavalyi évben találkoztam először a film előzetesével és rendesen felkeltette az érdeklődésemet jelen filmünk története, ezért kicsit reménykedtem is anno benne, hogy a hazai mozis bemutatók közt majd fellelhető lesz (de mivel végül nem került hazai mozikba, ezért hát maradt az otthoni megtekintése)! Véleményemet azzal kezdeném, hogy a Hannah Grace holtteste, idehaza a Hannah Grace holtteste címre fordították, nem lett egy jó film, méghozzá azért nem több komolyabb hiányossága is van (pedig hát a szívemhez igencsak közeliek az ördögűzéssel foglalkozó horrorfilmek)! Első komolyabb hibája a filmnek (és ez számomra a legfájóbb is egyben) hogy szinte teljes mértékben mentes az efféle horrorfilmekre oly jellemző erős és félelmetes hangulattól! Pont talán ez volt amire végképp nem számítottam, hisz a film története érdekes, a helyszín választásában elképesztően erős horrorisztikus atmoszféra megteremtésére adhatott volna bizakodást, mégsem éltek ezzel a lehetőséggel a készítők! Mikor először láttam az előzetesét és halottam a történetét, nekem három másik horror ugrott be (és titkon reménykedtem, hogy talán némi hasonlóságot majd itt is felfedezhetek benne) ez a három film pedig a 2005-ös Ördögűzés Emily Rose üdvéért, a 2010-es Ördög és a 2014-es Last Shift című filmek voltak! Mindezen filmekből bátran meríthetett volna más-más okokból jelen alkotásunk, végül e téren is teljesen kiaknázatlan maradt...sajnos!

A másik komolyabb gondom a filmmel a logikátlansága volt! Nem mennék bele részletekbe, viszont látványos ellentétek találhatóak benne, főleg a démoni holttest fizikális ereje megjelenítésénél! Nem szoktam a filmeknél a logikai bakikra figyelni, de itt annyira szembetűnő volt az előbb megemlített hiba, hogy komolyan befolyásolni tudta a film megítélését nálam! Sajnos ezek mellett is még számos kisebb nagyobb hiba is tarkította a filmet, pedig hát a fentebb megemlített két dolog miatt már alaposan esett nálam a film színvonala!

Egy ördögi holttest története

Viszont legalább volt egy-két említést érdemlő tulajdonsága is! Ilyen például a főhősnőnk Megan karaktere, akit az eddig számomra teljesen ismeretlen Shay Mitchell keltett életre, meglepően jól és a karakterében rejtőző apróbb drámai szállal is könnyedén birkózott meg! A színésznőnk nem csak hogy igen csinos, de igencsak tehetséges is, ezért kicsit meglepett hogy ezidáig inkább tévé-sorozatokban vállalt szerepet és ha az igazi filmes áttörést nem is ez a filmje fogja majd meghozni neki, de legalább a neve ismertebb lesz számomra! A másik értékelhető tulajdonsága a filmnek, hogy itt legalább nem az unalomig alkalmazott jump scarekre építkeztek!

Mindent egybevéve, nem volt egy rossz film, csak hát mint az előzetese, mint pedig a lehetőségek amik benne rejlettek, egy sokkal, de sokkal jobb film összképét vetítették elém, így viszont keserű szájízt hagyott maga után (legalábbis nálam biztos)!

horror | misztikus | thriller

A film története szerint egy rendőrnő nemrégiben került ki a rehabról. Az egyik éjszkai műszakot a hullaház közelében teljesíti, ám éppen ezen az éjszakán furcsa dolgok... több»

1