2024.02.17 18:16 Zelegor Olvasottság: <100x
0

Magnum opus

Miután már 3. alkalommal is ugyanolyan zseniálisnak találom, szerintem ez minden idők legjobb sorozata, habár az Alice in Borderland óta nem tudom eldönteni, melyik vezeti a toplistámat, mégis ez az, amit szívesen újranézek (úgy 2-3 évente), egyszerűen hihetetlenül jól felépített sorozat.

Ajánlani viszont nem szoktam, amióta egyik ismerősöm „undorítónak” nevezte az első rész végén lévő bűntény miatt, ehhez előbb (gondolom) szükséges elmélyedni a thriller, bűnügyek, nyomozók világában, akár könyvekkel, akár filmekkel. Engem ami leginkább megfogott az egészben, az maga Ford ügynök karaktere, mint valami élőszereplős Tintin, vagy nem is tudom. Intelligens, elegáns, elhivatott, afféle tökéletes nyomozó, és itt nem a színészről beszélek, hanem magáról a karakterről. Olyan jól bemutatja a sorozat a munka adta nehézségeket, illetve, ahogy próbálja megállni a helyét a karakter, őszintén szólva nem nehéz azonosulni vele.

Magnum opus

Ami számomra szemkápráztató volt, azok a klasszikus autók, amiket végigvonultattak a sorozat alatt, nem vagyok autó rajongó, de a sorozatot nézve egyszerűen mindig felkerül a bakancslistára, hogy egyszer beülhessek egy 1972-es Plymouth Satellite-ba. Persze maga az atmoszféra is, amivel elődrukkol a sorozat, tényleg lehengerlő megvalósítás. Maga a történet pedig annyira prominens módon van átadva, brutálisan valóságos a legapróbb részletekig. Felháborító, hogy nem készült 3. évad belőle, és ez pont a részletgazdagságának köszönhető a költségvetésekre gyakorolt hatása miatt, de persze ezek nélkül a részletek nélkül bármelyik más rendező is elkészíthette volna David Fincheren kívül ezt a témát, ebben a formában csak ő tudta megvalósítani, ezért is tartom őt a legjobbnak. Őszintén remélem, hogy a közeljövőben még új évadot kap a sorozat, esetleg valami hasonlót megvalósít Fincher, de addig is az én szememben ez az ő magnum opusa.

dráma | krimi | thriller

Az FBI különleges nyomozóosztálya a legsúlyosabb bűntények feltárására szakosodott. Az ő feladatuk elkapni a sorozatgyilkosokat és az érőszaktevőket. több»

0