2019.04.24 14:40 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
0

Egy új rendező, egy új irány – és végre egy szerethető Transformers-film

Kövezzetek meg, de egyáltalán nem kedvelem a Transformers-filmeket. Annak idején az első rész még lekötött, de az utána következő folytatásokkal a széria számomra egyre mélyebbre süllyedt. Az ismerősök és a meglepően pozitív kritikák viszont meggyőztek arról, hogy érdemes adni egy esélyt az Űrdongó-nak. És milyen jól tettem!

Az előző filmek Michael Bay-féle "CGI-káoszát" levetkőzve az Űrdongó visszatért az alapokhoz: a film egyszerre szolgál előzményként és spin-offként, de ami igazán különlegessé teszi, az a családbarát, bájos megközelítés. Mintha az E.T. – A földönkívüli és a Kicsi kocsi – Irány a Hollywood (vagyis a Herbie-filmek) stílusát ötvözték volna a Transformers világával. A sztori egyszerű, de működőképes, és nem próbál több lenni annál, mint ami: egy szerethető, nosztalgikus kalandfilm. Engem különösen megfogott a 80-as évek hangulata, amit nemcsak a látványvilág, hanem a pazar zenei válogatás is erősít. Ha szereted a retró slágereket, mindenképp érdemes beszerezned a Bumblebee Original Soundtracket.

Egy új rendező, egy új irány – és végre egy szerethető Transformers-film

Természetesen nem mindenkinek fog bejönni. A hardcore Transformers-rajongók talán kevesellhetik az akciót, hiszen az eddigi filmekhez képest a látványos csaták háttérbe szorultak. De szerintem ez előnyére válik a filmnek – ami akció van benne, az minőségi.

Nem tudom, merre tart a Transformers-széria jövője, de annyi biztos, hogy Michael Bay háttérbe szorítása volt az első lépés a jó irányba. A Rotten Tomatoes pontszámoknál sem gyakran látni, hogy egy film jobban szerepeljen önmagában, mint az egész széria együttvéve – ez pedig sokat elmond az Űrdongóról…

75 Űrdongó  (2018)

akció | kaland | sci-fi

Miután Űrdongó menekülésre kényszerül otthonából, Cybertronból, a Földön talál menedéket egy kaliforniai roncstelepen. Egy véletlen folytán talál rá a 18 éves Charlie, aki... több»

0