Végre egy kiemelkedő, nagyon komoly film a homoszexualításról, amely nem divatból készült, hanem fontos üzenete van úgy a másságuk miatt szenvedő fiatalok, mint ahogy a szüleik számára is.
Szörnyű belegondolni, hogy ezek az átnevelőtáborok még mindig léteznek , valósak, és mit művelhetnek a vallás hatalma által és Istenre hivatkozva. Jóvátehetetlen lelki sérüléseket okoznak egy életre, és a szerencsétlen, tudatlan szülők még asszisztálnak is hozzá nem kevés pénzzel.
Nagyon tetszett, hogy a film nem a főszereplő (Lucas Hedges) homoszexualítását helyezte igazán előtérbe, hanem az érzéseit, a félelmeit, a lelki fejlődését, magára találását, miután a poklot is megjárta.
Fura, hogy Cameronnal (Britton Sear) az első pillanattól kezdve össze volt kötve a sorsuk. Pedig alig kommunikáltak egymással, Jared (Lucas Hedges) mindenkivel többet beszélgetett .
Amikor Jared bekerült a táborba, öntudatlanul is őt választotta, ő mellé ült le. Mikor Cameronnak a teljes megaláztatást kellett elviselnie az egész csoport szeme láttára, egyedül ő volt az, aki a segítségére sietett, aki megfogta a kezét. Aztán Cameron volt az, aki megvédte őt kínos helyzetében. S végül Cameron szomorú példája döbbentette rá arra, hogy innét szabadulni kell mindenféleképpen.
Nekem, megmondom őszintén, végig egy csomóban volt a gyomrom, úgy éreztem, mintha én lennék ott , velem történnének a dolgok, és a menekülés az egyetlen kiút, Nagyon ritkán hoz ki film a sodromból,, de legszívesebben szétvertem volna ott mindent és mindenkit, a szülőket is beleértve. A tehetetlenség érzése a legrosszabb dolog.
Az apa (Russell Crowe) gőgje (ezt saját maga ismerte be a végén) fontosabb volt, mint hogy a fiát egyszer is komolyan meghallgassa. A vallás, a dogmák, az idősebb tanácsadók, a nyája mind-mind fontosabb volt a fiánál.
Az édesanyában (Nicole Kidman), félelmeit legyűrve, végül felülkerekedett az anyai ösztön, a szeretet ereje.
A film tanulsága, hogy csak így lehet: szeretettel és elfogadással.
Bármi más csak árt inkább, mint használ. De sokszor nagyon nehéz a szülőknek eljutni idáig, ha egyáltalán eljutnak a felismerésig.
Ezért is ajánlom ezt filmet megnézésre mindenkinek!

74 Eltörölt fiú (2018)
Jared boldog és kiegyensúlyozott életet él, barátnője van, iskolai tanulmányai pedig kitűnőnek mondhatók. Lassan azonban rá kell jönnie, hogy a saját neméhez vonzódik, ettől... több»
Szereplők: Russell Crowe, Nicole Kidman, Joel Edgerton, Lucas Hedges, Troye Sivan