A filmet most azért vettem elő (bevallom, eddig nem láttam), mert a Prime Videóra felkerült ennek a folytatása, és érdekelt úgymond az előzménye, hogy miből mi lett. Ha csak fele olyan jól sikerül ennek a filmnek a folytatása, már megéri megnézni.
Darcey Bell azonos című regénye alapján készült a film, aki részt is vett a forgatókönyv írásában. Viszont maradva ennél a filmnél, nem egy tipikus Anna Kendrick lányregény, nem megszokott stílusú, amilyen filmekben szokott szerepelni Kendrick, de ebben is úgy gondolom, hogy jól hozta a kisvárosi özvegy anyuka szerepét, Stephanie-t, aki összeismerkedik Emilyvel, akit Blake Lively játszik.
Innentől kezd picit érdekessé válni a film, igaz, itt még rendesen nem is tudja a néző, hogy mire számíthat. Mivel a néző meglepődik, mikor Emily eltűnik egyik pillanatról a másikra, itt pedig sokrétű lesz a film. Stephanie mindent megtesz annak érdekében, hogy felkutassa frissen megismert barátnőjét, de itt lesz egy csavar a filmben, mikor kiderül, Emily meghalt.
Innentől a film teljesen más irányt vesz, visz bele egy kis romantikát is, mikor közelebb kerül egymáshoz Steph és Emily férje, amiből sok minden ki fog bontakozni, viszont képbe kerül újra a halott feleség, és így tovább. A poént meghagyom, hogy azért a filmet is végignézd. Mert úgy gondolom, érdemes.
Ha nem tudnám, hogy ez a film 2018-ban készült, azt hinném, hogy a Me Too hulláma ajándékozza meg ezt a filmet, mert mindenhol a filmben erős női jellemvonásokkal megáldott szereplőket kapunk. Valahogy mindig is szerettem Anna Kendrick alakításait, de ne kérdezzétek meg, hogy miért, mert a választ magam sem tudom, csak hogy szeretem, de nem vagyok rajongója.
A film direktora Paul Feig, aki eddig inkább vígjátékokat rendezett, de megérte, mert jól sikerült. Így mondjuk ki, hogy a stáb is jól vizsgázott. Theodore Shapiro a film zenéjét nagyon odarakta, tetszettek a betétdalok is benne. Így várom a folytatását a filmnek, hogy megnézzem ezután. A film azért anno sikeres volt, és ha ezt láttam volna, egy igazi meglepetés erejeként hatott volna rám, ahogy most, 7 évvel később hat rám.
10/7 az én értékelésem a filmhez. Érdemes megnézni a véleményem szerint, de ne ez a kritika legyen mérvadó számodra, hanem az, ha megnézed a filmet, és lesz róla saját véleményed! Mozizásra fel!

77 Egy kis szívesség (2018)
dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték
Mindenkinek vannak sötét titkai… Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló vlogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű... több»
Szereplők: Anna Kendrick, Blake Lively, Linda Cardellini, Jean Smart, Rupert Friend