2018.11.02 18:40 Márton Olvasottság: 4474x
3

Nicolas Cage nagy visszatérése a Mandy

UHHH!! Hát nagyon ritkán láthat ilyen vagy csak ehhez hasonló filmet a néző! Az első dolog amit mindenképp meg kell említeni, hogy ez a film iszonyatosan meg fogja osztani a nézőket!

Ezzel az alkotással szerintem nem lesz (vagy csak roppant kevesen) olyan néző, aki azt fogja mondani hogy elvolt vele! Ezt vagy utálni fogják, vagy egyszerűen imádni és be kell hogy valljam mindkét tábort meg fogom érteni! Nekem kimondottan tetszett, de az 100%-k hogy egyáltalán nem egy könnyen befogadható filmélmény a Mandy méghozzá sok mindenért!

Nicolas Cage nagy visszatérése a Mandy

Már maga a története sem egy egyszerű hétköznapi alkotás, ha végtelenül le akarnám egyszerűsíteni, ez egy bosszúfilm, elképesztő hosszúra nyúlt felvezetéssel! Szerintem elég ha csak erről annyit írok, hogy a film címe kb. úgy 70-80 perc után jelenik meg a képernyőn! Ha mint bosszúfilmként vizsgáljuk meg jelen produkciónkat, akkor kapunk egy elképesztő brutalitásoktól hemzsegő akció horrorfilmet és ez az a rész, amivel szerintem sokaknak nem volt problémájuk! Sokaknál majd a film első 70 perce fogja megfeküdni a gyomrukat, mert kapunk egy végtelenül lassú cselekményszálat, rengeteg fölösleges párbeszédet és mindezt egyfajta oly látásmódban amit eddig talán csak a legelborultabb Twin Peaks epizódokban láttam! Mindehhez ráadásul még a film zenéje is tökéletes alapot biztosít, ha még a képi világa nem lenne elegendő!

Tehát, aki a film első órája közben nem kapcsolja ki, vagy nem alszik el rajta, az a film második felébe megkapja megérdemelt jutalmát! A karakterek jók, főleg a két főszereplő Mandy és a Nicolas Cage által életre keltett Red karaktere. Őszintén szólva nem emlékszem hogy Mr. Cage-től mikor láttam utoljára ennyire erős alakítást! Valami hihetetlenül jól hozza az összetört bosszúállót, maximálisan átadja a karakterében lévő örültet és mindez piszok élvezetes volt számomra!

Összegezve: a film első felében található rengeteg trip és sok negatívuma mellett nem lehet elmenni szó nélkül, de a második fele bőven kárpótolt engem mindenért! Számomra csak emiatt nem jár az öt csillag a filmnek!

akció | fantasy | horror | misztikus | thriller

Az Úr 1983. évében járunk, Red Miller (az Oscar-díjas* Nicolas Cage - A szellemlovas, Féktelen harag) és Mandy Bloom (Andrea Riseborough - Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje),... több»

3