2021.02.18 11:29 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 510x
2

Nincs kegyelem!

A Netflix egyik legjobb, ha nem a legjobb akciósorozatát láthattam. A 2004-es film után egy 2 évados sorozatot tártak elénk, és nem is akarnám annyira összehasonlítani a kettőt, de Steve Lightfoot 2 évados műsora magasan pályázik A megtorlóra, a Thomas Jane és John Travolta kettőssel felálló 2004-es filmre.

A főszerepben Franck Castle, vagyis Jon Bernthal, akinél egyszerűen nem tudnék jobbat mondani. Olyan beleéléssel öltötte magára az antihős karaktert, mintha egy az egyben rá lett volna írva a szerep, és a Marvel Comics képregényeiben is mindig ő lett volna a megformálója ennek a jellemnek. Brutális alakítás volt ez a színésztől, élmény volt nézni a játékát részről részre.

Nincs kegyelem!

Aki szereti az akció-krimiket, annak csak ajánlani tudom. Néha már úgy érezné az ember, hogy túl sok akciót és vért lát a képernyőn keresztül, de rájöttem, ez hozzátartozik a sorozat világához. A maga műfajában kiemelkedő, látványos elemeket, jeleneteket tártak elénk, élménydús akciókat, amikből nincs hiány. Egyedül a történet kialakulása kesze-kusza számomra, néhol gyors megoldásokat éreztem, elég tompák időnként. Néhol már túl egyszerű volt, vagy semmilyen, de ez legyen a legnagyobb problémája Steve Lightfoot A megtorlójának!

Frank karaktere mellett ott volt még kettő, amit kiemelnék: Ben Barnes karaktere, Billy Russo és Josh Stewart mint a Keresztény John Pilgrim; igazán robusztus jellemek, egy egészen sanyarú, kegyetlen múlttal maguk mögött. Igazán kiemelkedtek a mezőnyből, bár akkor David Lieberman karakterét is ide lehetne sorolni, mint egy elátkozott személy, akit mellesleg Ebon Moss-Bachrach remekül alakított. Mind-mind karakán személyek, akik küzdenek az életben. Van, aki a becsületéért, van, aki a pénzt hajkurássza, van, aki a családját akarja megvédeni, és van, aki saját magától fut a halálba.

Összességében egy igazán izgalmas, akciódús, brutális, 2 évados sorozatot volt szerencsém látni.

akció | dráma | kaland | krimi | sci-fi | thriller

Frank Castle után hajtóvadászatot indítanak, miután az egész családjával végeznek. Az alvilág úgy kezdi emlegetni őt, mint a Megtorló, aki nem válogat az eszközökben. több»

2