2017.07.02 21:45 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Méltatlanul mellőzött darab

Egy méltatlanul mellőzött filmre akadtam, ami eddig csak bujkált a ködben vagy legalábbis én még soha nem hallottam róla korábban. Pedig nem mindennapi színészek kaptak benne szerepet, Eddie Redmayne például még az előtt járt, hogy eljátszotta volna Steven Hawkingot vagy éppen a Dán lányt és hát meg kell mondjam, ebben a kissé csodabogár, naiv karakterben is nagyszerűt alakít, akiről soha nem tudod, hogy mit fog művelni a következő jelenetben (az meg már csak grátisz, hogy úgy néz ki benne, mint Pistike azokból a bizonyos viccekből). Kristen Stewart ebben a filmben óriási meglepetés számomra, ez a második filmje (a Megmaradt Alice-nek mellett), amelyben bizonyítja, hogy azért több is van benne, mint egy bamba vámpír. Érdekes módon szintén 2008-ban mutatták be az Alkonyat-széria első részét, amely vélhetően egy életre beskatulyázta őt, de a Sárba zsebkendő is egy jó bizonyíték arra, hogy a színésznő karrierje egy teljesen más irányba is mehetett volna.

A William Hurt és Maria Bello köré épített történet (amely ügyesen alkalmazza narratívájában a flashbacket) pedig szerintem nagyon szépen rajzolódik ki egy road movie mögé rejtve és a végén egy ügyes szimbólummal teljesedik be (egészen a végéig azt hiszi az ember, hogy a magyar cím félrefordítás, de valójában mégsem). Külön kiemelném a "felnőttek" vagyis Hurt és Bello karakterének sötét és rejtélyes múltját szemben a "tinédzserek", azaz Stewart és Redmayne naiv és ábrándozó világával.

Méltatlanul mellőzött darab

Érdekes, de helyenként nagyon nyomasztó sztori, ami kissé lassan bontakozik ki, de mindenképpen megérdemelne egy picivel nagyobb reflektorfényt.

dráma | road movie | romantikus

Bratt a börtönből frissen szabadulva igyekszik megbirkózni múltjának tragikus eseményeivel, amikor összetalálkozik két fiatallal, akik végül élete legmeghatározóbb útján... több»

0