2019.05.03 13:03 Mozéria Olvasottság: 871x
0

Nicole Kidman visszatért!

Nicole Kidman mindig is kedvencem volt, annak ellenére, hogy az utóbbi években azért elég keményen dolgozott azon, hogy ledöntse a korábban felépített státuszát. Több mint 30 éve már, amikor töki gyerekként először láttam megszelídíthetetlennek tűnő fürtjeit a BMX banditák című remekműben, aztán jött a tinédzser éveimmel egybeeső Tom Cruise-os időszak többek között a Mint a villámmal. A mai napig előttem van, ahogy rázza a fürtjeit abban az egyrészes, tűzpiros szerelőruhában. A Tágra zárt szemek zárómondatát sem felejtem el szerintem soha, a valaha készült egyik legjobb musical prostiját meg végképp nem, come what may.

A 2000-es években meg végképp ontotta magából a jobbnál jobb szerepeket, naphosszat lehetne sorolni...

Nicole Kidman visszatért!

Szóval sokféle szerepben láttam már, de még mindig tud újat mutatni. A film első perceiben még azon mosolyogtam magamban, hogy mégiscsak tudja még használni az arcizmait, néhány éve már úgy tűnt, hogy a sok botox kezelés teljesen az arcára fagyasztotta a mosolyt. De azért nem volt egyszerű túltennem magam a látványon, nem semmi munkát végeztek a maszkosok, árnyéka önmagának, szinte már zombiszerű. Pár perc elteltével aztán már teljesen magába szippantott a film hangulata, és a Kidman által játszott detektív személyisége; körbelengte az egészet valami kimondhatatlanul sötét és nehéz titok bűze. Ritkán csípem az időben előre-hátra ugrálós filmeket, szimplán azért, mert legtöbbször nem működik, és csak azért alkalmazzák, hogy komplikáltabbnak tűnjön a cselekmény. Na a Destroyerben erről szó sincs, ügyesen adagolják a visszaemlékezéseket, jókor időzítve, és mindig csak annyit, amennyi kell, hogy egyrészt haladjon előre a cselekmény, másrészt újabb puzzle-t kapunk a kirakósokhoz. Lassú dráma, sokszor úgy vonszolja magát, mint a totál kiégett főhős, de nem unalmas egyáltalán, sőt, Kidman egyre jobb lesz, újabb és újabb rétegeket pakolva a karakterére, a cím pedig újra és újra más értelmet nyer. Nem egy szívderítő film és figyelni is kell rá, de, aki kedveli az ilyen bűnügyi drámákat a néhol thrillerbe forduló, noir áthallásokkal, annak nyugodt szívvel ajánlom, nem fog csalatkozni.

68 Pusztító  (2018)

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

Pályája elején Erin Bell, az LAPD nyomozója beépült egy kaliforniai sivatagi bandába, azonban az ügy végül tragikus kimenetellel végződött. Amikor sok évvel később az egykori... több»

0