2018.07.11 22:58 indingo Olvasottság: 1081x
0

Reménytelenül a tengeren

Az élet nagyon érdekes történeteket tud írni. A Sodródás is megtörtént eseményeket dolgoz fel. A fiatal amerikai lány évek óta utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken jár és csak élvezi az életet. Ő teszi jól mindezt a nyolcvanas években. Tahitire érkezik semmilyen terv nélkül, tök egyedül, minden munkát elvállal. Megismerkedik egy brit fiúval és jön a szokásos love story egy darabig. Minden happy és idilli, akár itt véget is érhetne a film, de az élet közbeszól.

Kapnak egy ajánlatot, hogy vitorlázzák át a tengert és vigyenek egy hajót vissza Amerikába, amiért cserébe még szép fizetést is kapnak. Ki mondana erre nemet? A probléma csak akkor adódik, amikor egy hatalmas hurrikánba keverednek a nyílt vízen, amely tönkreteszi a hajót, sőt még a fiú is eltűnik, majd megkerül. A legeslegnagyobb poént nem akarom lelőni, de hihetetlen, hogy az emberi agy mennyire meg tudja tréfálni a tulajdonosát.

Reménytelenül a tengeren

A filmet lélegzetelállító helyeken készítették, csak ámul az ember és reménykedik, hogy egyszer eljut hasonló tájra. Szinte érzi az ember a lába alatt a forró, hófehér homokot. Víz alatti, szépen megkomponált felvételekben is bővelkedik a film. Van egy kis természetfilm jellege. A már-már kultikusnak számító citromsárga esőkabát is megjelenik, ilyet viselt Georgie Stephen King AZ című filmjében, de a német Dark című sorozatban is ilyen volt az eső ellen védő köpönyeg. Érdekes volt, hogy a baleset után megjelenik egy galamb a fedélzeten, ami a békét, a megnyugvást, és a reményt jelképezi.

Belegondolni is borzalmas, hogy több mint 40 napig hánykolódjon az ember a tengeren, semmi remény nélkül. Ami még így utólag érdekes volt, hogy sok minden előre elhangzik a filmben csak akkor még nem fókuszál rá az ember. A legeslegelső jelenetben például megmutatják a legnagyobb titkok, végig ott volt az orrunk előtt. A főszereplők alakítása is tetszett, nagyon természetesek voltak. És a történtek ellenére a túlélő(k) a mai napig imádják a tenger és a vitorlázást. Érdemes utána olvasni még a történteknek a neten. Aki szereti a kalandfilmeket, amik ráadásul igaz történetet dolgoznak fel nem fog csalódni.

74 Sodródás  (2018)

akció | dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm | romantikus | thriller

A vagány és talpraesett Tamit (Shailene Woodley) kalandvágya a festői Tahitire csábítja, ahol megismerkedik a szenvedélyes vitorlázóval, Richarddal (Sam Claflin). A két szabad... több»

0