2019.08.15 23:36 Berto49 Olvasottság: <100x
3

Időutazás 1969-be

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm!

Egy mozi- és TV-sorozat őrült visszatekintése az ötven évvel ezelőtt filmes világra. A legkisebb szerepekben is csillagokkal, nem is szólva a három főszereplőről. Nem is sorolom fel a nevüket, hiszen még a vízcsapból is ők folynak. Szinte másból sem áll a film, mint olyan utalások tömkelegéből, amelyek a magyar nézők előtt jórészt ismeretlenek. Csakis azok érthetik meg teljesen, akik QT-hez hasonlóan minden napjukat a korszak filmes termékeinek szakadatlan nézésével töltötték. Számomra túl hosszú volt, főleg a western jelenetek untattak. Bár egy TV-csatorna le fogja vetíteni azt a 10 filmet, amelyeket feltétlenül ismerni kell a poénok megértéséhez, én nem fogok az adott csatorna előfizetéséért elrohanni a szolgáltatómhoz. Egy film legyen önmagában is értékelhető és élvezhető!

Időutazás 1969-be

Őszintén le kell írni, hogy a film – a végét nem számítva – szinte cselekmény nélküli. Minden külsőség tökéletesen olyan, mint 1969-ben lehetett, de manapság 2019-et írunk. Mi szólt ebben a filmben a mának? Minden rizikó nélkül ki lehet jelenteni, hogy nagyon megosztó munka, lesznek olyanok, akik elalélnak a gyönyörűségtől, de lesznek olyanok is, akik bosszankodva jönnek ki a vetítésről, mert úgy érzik, majdnem három órát elvesztegettek az életükből. Egyébként ennyi nézőt még nem láttam a helyi Cinema City nézőterén.

Nekem sajnos a nagyon gyengére sikeredett szinkronizált változat jutott, benne Al Pacino rettenetes magyar hangja volt hallható, a hideg kirázott tőle. Szegény Végvári Tamás motollaként foroghatott a sírjában. Tudom, hogy a nagyobb nézettség kedvéért szinkronizálnak mindent, mert a tisztelt közönség nem tud olvasni, de legalább naponta egyszer adnák felirattal!

dráma | vígjáték

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők... több»

3