2023.05.14 13:02 fankbringa Olvasottság: <100x
1

Állatos Frankenstein

Nehéz egyben értelmezni a filmet. Egy igazi kimérát kaptunk, ahol a történetek úgy gabalyodnak egybe, mint a gombafonalak. Összeállva kiadják az elejét, a közepét és a végét az egésznek, de végül kicsit repedezett, kicsit meggyengült lesz. Csak kellő óvatossággal és jól átsütve fogyasztható.

Kevés moziélményeim egyike volt, hogy a nézők a késői időpont ellenére végignézték a filmet. Ezt szó szerint kell érteni. Konkrétan addig ült ott majdnem mindenki, míg felkapcsolták a villanyt. Volt egy meghittsége a pillanatnak. Bár nem egy kiemelkedő alkotás, a nézőket beszippantotta és mindenki azt kapta látványban, izgalomban, amiért odament. A 3D élmény teszi az őrzőket naggyá, és most is megtette.

Állatos Frankenstein

Elképesztő, hogy Kajdácsi Brigitta a 66 évével és túl több, mint 1500 filmen még mindig dolgozik a szinkronmunkálatokon. Bár nem ismerem a hátterét, de 2021-ben is kapott érte díjat. Kiváló szinkronja nélkül A galaxis őrzői csak egy vicces mesemedve puffogtatása lenne a makettek közt.

A film hoz valami egységes történetet, de igazából ez csak arra kell, hogy legyen hová eljutni. A történetnek nincs komoly szerepe a filmben. A szuperhősös filmekben a történet csak azt a célt szolgálja, hogy meg lehessen egymástól különböztetni a részeket.

Emiatt a harmadik részre már többet kell nyújtani. Itt már nem elég egy kis puffogtatás, így lett főszereplő a mosómedve. Az a szuperintelligens mosómedve, aki eddig tagadta származását. Most átélhettük az ő történetét. A történettel nem volt semmi baj, kiválóan mutatja a szereplő minden oldalát. Nekem egy kicsit túltolták ezt a vonalat, így nem tudok max. pontot adni a filmre. A másik oka, hogy a tudomány, amit a film úgy dicsőít, épp csak a filmben nem szerepel, megmarad pletyka szinten, amiről a szereplők beszélnek.

A szereplők mind hozták a tőlük elvárhatót. Életben tartották a rengeteg grafikát. Ha már grafika: a hagyományos trükkös jeleneteken több, mint százötveben dolgoztak, míg a számítógépes trükkökön több, mint ezerötszázan. A Star Wars filmeken nem dolgozott ennyi grafikus és munkatárs, mint itt. Szép nagy lehetett az ökológiai lábnyoma a produkciónak.

Aki bírja az űrös meséket, annak az Őrzők pont az hozták el, amire vágyott. Minden elemében. Két és fél óra tömény varázslat. Ennyit álmodtak bele az alkotók, és a megvalósítás tűpontos lett. Ez a filmkészítés csúcsa. Azt hiszem, ennél többet nem lehetett kihozni a forgatókönyvből.

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

A galaxis őrzői harmadik felvonásában hőseinknek ismét minden erejükre, leleményességükre és persze összetartásukra is szüksége lesz, hogy szembe tudjanak nézni az új... több»

1