2020.05.27 22:22 Artemisia Olvasottság: 201x
3

Középszerű klasszikus

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Klasszikus, cukortól csöpögő hollywoodi romantikus film. A kitaposott ösvényen halad, a műfaj klasszikus elemeit használja. A témájában nem úttörő alkotás, viszont érdekes, mert felcseréli a szerepeket; itt a nő, Charlotte befolyásos politikus, a férfi, Fred pedig munkanélküli újságíró. Csakhogy a frissen munkanélkülivé váló Fred egy rendezvényen jelenetet csap és bénán legurul a lépcsőn. A külügyminiszter asszony, Charlotte pedig a szomszéd kisfiúra ismer benne, akit kamaszkorában bébiszittelt, és munkát ajánl neki. Innentől pedig egy könnyed, attraktív kis vígjáték formájában járhatjuk körbe a rögös utat, ami az összejövésükig vezet.

Középszerű klasszikus

Charlize Theron egyszerűen nem tud mellé fogni. Szikrázóan játssza az ambíciózus, de korántsem savanyú politikusnőt. Sokszínű egyéniség, aki elképesztő karizmával rendelkezik, és tudjuk, hogy a humora is nagyszerű.

A másik főszereplő, Fred karakterével már elvetették a sulykot. Először is: Seth Rogan sem nem tehetséges, sem nem dekoratív színész (ami azért nem ártott volna Charlize Theron mellett). Ráadásul a karakterét is instabilan állították össze. Folyton keresztbe tesz magának az állítólagos erkölcsi értékeire hivatkozva, pedig látszik, hogy csak simán életképtelen. Erős egyéniségnek állítják be, de a nagy önmegvalósítás közben igénytelenségbe hajlik mind a megjelenése, mind a viselkedése. Emellett csöppet sincs humora, a viccesnek szánt jelenetei valójában irritálók és alpáriak, a film poénjait mindig mások szolgáltatják azzal, hogy lereagálják Fred tuskó, sótlan "poénjait"; a rejtett humorforrás valójában Charlotte.

Mivel Fredben semmi vonzó nincs, elég hiteltelen, hogy mi alapján vonzódik hozzá Charlotte annyira, hogy mindent eldobna érte. Adhattak volna kedvelhetőt vagy vonzót Fredhez, hogy el tudjuk képzelni, mégis miért választaná őt (aki a saját arcára lövi a spermáját – Keresd a nőt koppintás, bár ott sem volt valami guszta) egy olyan nő, mint Charlotte (vagy egyáltalán bármilyen nő), mikor a kanadai elnök legyeskedik körülötte.

A film többi része ettől függetlenül jól működik, a politikai élet ízléses kifigurázásáért nagy piros pontot érdemel, jó mellékszereplőkkel dolgozik, pl. Meggie pattogó párbeszédei és csipkelődése Tommal és Freddel, a szórakozott elnök, aki mintha a Family Guy Adam West polgármesterének élőszereplős kiadása lenne, és még Lil Yachty is felbukkan. Nem lesz teljesen felejthető film, de nem is az év komédiája, megmaradt középszinten.

romantikus | vígjáték

Charlotte tiniként ismerte meg a tőle fiatalabb Fredet, akinek azonnal megtetszett a szemrevaló gyerekcsősz. A teljesen eltérő habitusú kamaszok felnőttként külön utakon jártak.... több»

3