2020.05.23 09:02 Yosihiro Olvasottság: 673x
2

A vadon hívó szava

Sok minden van, amiről lehetne írni, de nagyon röviden annyit, ez egy jó film. Ha jobban kifejtem, akkor el kell mondjam, az egyik kedvenc színészem, Harrison Ford játszik benne :) Már magában, hogy ő van a filmben, máris ad egy nívót az egésznek. A másik "nívó" szerintem, ahogy a kutyákat megjelenítették, és ugye ne felejtsük el az írót, Jack Londont sem, hiszen egy időtálló klasszikusról beszélhetünk.

A történet remek, és ebben a feldolgozásban a mai kornak és technikai követelményeknek megfelelően szerintem kimagasló. Ugyan látok kritikákat arra, hogy a kutyák, farkasok megjelenítése nem a valóságot tükrözi, de istenem, ez "MOZI", és egy történetet mesél el, amit felfoghatunk egy álomnak is, amiben aztán minden megtörténhet.

A vadon hívó szava

Igazából nem értem ezen emberek reakcióját, de mint tudjuk, mindenki másként fogja fel a filmet, a filmkészítést és a filmes technológiát is. Ez a megoldás, amit most láttunk, szerintem remek lett. Rengeteg olyan kutyavonást, mozdulatot láttam a filmben, ami szinte valósághű volt és tetszett; persze voltak nagyon abszurd jelenetek is, de az összhatást figyelembe véve az egész egy nagyon jól kivitelezett film.

Összességében a történet és a rendezés nagyon jó, a szereplők szintén jót alakítottak. A CGI és animáció szerintem remek lett. A zenei aláfestés és háttérzenék is jól illeszkedtek a filmhez. Így elmondható, hogy egy jó filmet kapunk, amit négy csillaggal tudok díjazni. Ami még ebbe a négy csillagba tartozik, hogy a természetbeni képek és látvány nagyon jó. Ez mindenképp a film egyik erőssége. Továbbá, amit tartalmilag ad a film.

Nemcsak egy "kutya" életét mutatja be, hanem szinte több ember sorsát is felsorakoztató, érzelmileg lebilincselő hullámvasútban érezhetjük magunkat, ami igazából az emberi jellemvonásakt is tág körben bemutatja. Plusz ki kell emelni az ember és kutya, farkas, "állat" kapcsolatát is, ami szintén nem elhanyagolható.

Ez a film gyermekeknek is ajánlott, hiszen nemcsak a történet, de a látvány is mindenképp megragadja a fantáziájukat. Csak ajánlani tudom mindenki számára. Többször nézhetős mozi.

Üdv, Yosi

2