2021.02.04 13:49 szf Olvasottság: 173x
1

A vegánságról pozitívan

Minden dokut hasznosnak találok, sokszor olyanokat is megnézek, amik nem kifejezetten érdekelnek, mert bővítik a látókört, és számomra ez fontos. A The Game Changers élsportolókat mutat be, akik vegán életmódot folytatnak. Érdekes volt hallani a történeteiket, valóban meghökkentő, mire képes az ember.

Kísérletekkel és tudományos tényekkel is alátámasztja a film a vegán életmód előnyeit, amit szintén érdeklődve hallgattam, de itt már elkezdett kicsit zavarni, hogy mennyire sarkított. A film egésze arra megy ki, hogy a húsevés rossz, a vegánság pedig jó. Számomra sokkal érdekesebb és hitelesebb lett volna, ha kicsit árnyaltabb képet ad a dolgokról, mert rengetegszer a sztékkel és a hamburgerrel példálózik, pedig nem hiszem, hogy az emberek húsfogyasztásának legnagyobb részét ez teszi ki. Oké, Amerikában lehet, hogy több ilyet fogyasztanak, mint mi, de nem csak Amerika létezik.

A vegánságról pozitívan

Sok-sok kérdésre szerettem volna választ kapni, bár tény, hogy ha kitért volna mindenre, amire kitérhetett volna, egy körülbelül négyórás film kerekedett volna belőle, amit valószínűleg sokan nem néznének meg. Így kaptunk egy szűk másfél órás, érdekfeszítő, de elég egyoldalú dokut, amelyben a vegánság előnyeit taglalják.

Tetszett, hogy nem pusztán az érzelmi oldalát közelítették meg a dolognak, hanem tudományosabb szemlélettel és pozitív példákkal igyekeztek elmondani az álláspontjukat. Rám hatott valamelyest, mert amúgy is érdeklődöm a növényi alapú táplálkozás iránt, de nem gondolom, hogy pusztán ettől a filmtől valaki vegán lesz. Bár tény, hogy valószínűleg nem is ez a célja.

Mindenesetre szerintem érdemes megnézni, mert ha nem is értesz vele egyet, és nem tetszik, mi történik? Elment majdnem két Riverdale-nyi idő az életedből, de ezáltal új információkat szereztél egy elég megosztó témával kapcsolatban, a Riverdale-ből meg nem biztos.

dokumentum

Vajon valóban szükséges a húsfogyasztás a kimagasló sportolói eredmények elérésében? Louie Psihoyos, az egykori UFC-s harcos bejárja a világot vegán élsportolók után... több»

1