2022.04.01 20:36 Tonyka Olvasottság: 504x
2

Sokat ígért

A bemutató sokat ígér, a film sajnos keveset ad. Két évet vártam(tunk), hogy végre megnézhessük Morbius eredettörténetét. Nagyon hosszú két év volt az újabb és újabb bemutatók egyre jobban felfokozták a várakozást. Nem tudok eltekinteni attól, hogy a film nagyon jól volt megvágva. Magamban többször elmélkedtem azon, hogy ezt a vámpír történetet vajon hogyan is oldja meg a Disney? A látott képkockák azt mutatták, hogy ezúttal kissé horror jellegű képregény adaptációt kapunk.

Nem felejtettük el ugye Penge áldásos vértől csöpögő alapelképzeléseit. Akaratlanul is párhuzamot von az ember. A tizenhatos karika tovább növelte a korábbi feltevésemet, hogy most aztán elszabadul a vérözön, ami ugye a Venom 2 esetében teljesen elmaradt. Nos, a játékidő elég hosszadalmasnak mondhat, de nem az a lényeg, bár ez manapság egy kicsit trendi is lett a tengerentúl, miszerint a semmit is elhúzzuk a végletekig a két óra feletti játékidőkkel.

Sokat ígért

Viszont mivel ez egy eredettörténet lenne, ezért azt gondolom, hogy "hősünk" részletesebb bemutatást érdemelt volna. A karaktereknek kellett volna némi mélység. No, de mindenkin úgy átvágtatunk ahogyan az egész történeten. Érdemi magyarázatok nélkül siklik át a történet mindenen és mindenkin. Meglepődések, valódi reakciók nélkül száguldunk. Egyik pillanatról a másikra csöppenünk akcióból akcióba. Elnagyolt minden, így súlytalan az egész. Morbius karaktere visz valamiféle picurka lelket a filmbe. A fizimiskájátt kivéve és az egyetlen félelmetes pillanatit kivéve nincs semmi horror jellegű a filmben. Komolyabb vérről, netán gyomorforgató jelenetekről álmodni se merjünk.

Ettől kezdve nem is értem a 16-os besorolást. Sajnos az akció jelenetek sem olyan jók. Elnagyoltak, ahogyan maga az egész alkotás. Valószínűleg szándékosan tették követhetetlenné a nagy részüket. Az utolsó nagy összecsapásból szinte semmi sem látszik. A kameramozgás, homályos CGI "kavalkád", igaz, ez többször előjön, nem csak a film végén. Sokkal több és jobb lehetett volna, ráadásnak lett volna idő, hisz két évet dobozban pihent. Egyértelműen a gyengébb Marvel produkciók közé tartozik, hangyányival jobb a Venom 2-nél, de csak hangyányival.

Ezen az sem segít, h természetesen behúzzák ezt is a többi mellé az univerzumukba a későbbiekben. Nagy várakozásnak nagy csalódás lett a vége. Jared Leto mindent megtett, de valahogy nincs szerencséje a filmiparban mostanság. A többieket meg sem említem, ráadásnak a főgonosz személye tökéletesen elhibázott szereplőválogatás eredményének tudom be. Több szót nem is fecsérelnék erre. Biztos lesz akinek tetszeni fog, de instant lett, amilyen a világunk manapság. Sajnos 2.5 csillag nincs, nekem 10/5

55 Morbius  (2022)

akció | dráma | horror | kaland | sci-fi | thriller

A zseniális orvos, Michael Morbius (Jared Leto) halálos betegségben szenved, de hiába kutatja az ellenszert, az idő vészjóslóan nehezedik fölé, és pontosan tudja, hogy már nincs... több»

2