2022.04.14 17:26 zsena Olvasottság: 273x
4

Batman és Penge keveredése

Jared Leto nagyot alkotott! Eddig is tudtam, hogy Leto egy zseni polihisztor személyiség, elég csak az önéletrajzát felpörgetni bárkinek, hogy lássa, mennyire a jég hátán is megél típusú emberről van szó. Bármeddig képes elmenni, hogy az általa hozott szerep bőrébe bújjon már jóval a színjátszás előtt is, és már ezért is le a kalappal előtte. Zenei pályafutását is kedvelem (régebben talán jobban), de filmes karrierjében is vannak igazán érdekes szerepek.

Számomra, ami a legjobb alakítása volt, az Ördög a részletekben filmben nyújtott szerepe jelentette, elvitte az egészet a hátán az alakítása, annyira jól játszott, hogy kb. 10 percig azon gondolkoztam, honnan ismerős a színész, majd miután beugrott, hogy Jared az, ilyen azta érzés tört rám. Kb. hasonló érzésem volt akkor, amikor az egyik kedvenc filmem sokadik megnézése után (Harcosok klubja) az egyik jelenetben felfedeztem.

Batman és Penge keveredése

A Morbius film egyszerűen nagyszerű, felüdülés volt látni az erőltetett Marvel-filmek után, mint pl. a Fekete Özvegy (de az egy másik vélemény). Adott két jó színész (Jared es Matt Smith), akik kiválóan hozták a szerepüket, amit Daniel Espinosa rendező rájuk osztott. Danielnek alapvetően voltak már jó filmjei, szóval én nem is gondoltam azt, hogy csalódnék a munkájában. Szerintem ez az év legjobb Marvel-filmje, mert nem hatásvadász annyira, mint a többi, és olyan alapsztorival jött elő a semmiből, ami számomra igazán egyedi volt. Megvolt a saját hangulata és világa, mint pl. egy Batman (Bale)-filmnek, a denevérek, a sötét percek kicsit Gothambe repítettek, és a vámpíros beütés és Jared kidolgozott teste miatt, amikor feketébe öltözött, kicsit a Penge jutott az eszembe.

Kicsit szuperhősös, kicsit vámpíros, kicsit antiszuperhősös laza film, ami ilyen popcornos, lazítós este mellé kiváló, és olyan embereknek is merem ajánlani, akik már megcsömörlöttek a Marvel elbutított filmjeitől (nem mind...), és valami másra vágynak ebben a kategóriában. A horror besorolást nem igazán értettem, de lehet ez már valakinek az?

Nagyon tetszett a gyerekkori jelenet, ahol két fiatal igaz barátságra lelt a sanyarú betegségükben. Viszont ezt, felnőve - amikor egymás ellen fordulva egyik kioltotta a másik életét -, valahol elvesztették a készítők, mármint a drámai pillanat nem volt annyira az, mert nem jutott sok idő rá, hogy jól bemutassák a felnőttkori kapcsolatukat. Ezt hiányoltam a legjobban, ellenben jut kis véres jelenet, kis akciódús verekedés, avagy repkedés, szerelmi szál, érdekfeszítő sztori, hogy vajon mi lesz a főszereplőkkel, és a végén a multiverzumnak hála, időrendbe is tudjuk tenni kb. a filmet. Valahol persze sejteni lehetett, mire megy ki az egész film történése, és ha nem Jared játszotta volna Dr. Morbiust, akkor valószínű, meg se nézem a filmet.

Mindent egybevetve nekem tetszett a film, úgy ültem neki, hogy direkt nem olvastam utána, előzetest se láttam, és nem érzem, hogy kidobott idő lett volna. Akik szeretik az ehhez hasonló filmeket néha, biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog nekik.

55 Morbius  (2022)

akció | dráma | horror | kaland | sci-fi | thriller

A zseniális orvos, Michael Morbius (Jared Leto) halálos betegségben szenved, de hiába kutatja az ellenszert, az idő vészjóslóan nehezedik fölé, és pontosan tudja, hogy már nincs... több»

4