2018.12.28 19:45 ionlywearblack Olvasottság: 252x
2

Láss ne csak nézz!

Gondoljunk bele melyik érzékszervünk nélkül élnénk le az életünk. Úgy gondolom a legtöbb ember a szeme világát szeretné legkevésbé elveszíteni. A film alapkoncepciója hasonlított számomra az Esemény című filmre, ahol kis bolygónk növényvilága lázadt fel ellenünk és kényszerítette öngyilkosságra a lakosságot, illetve akinek tetszett a Hang nélkül című film hangulata és felépítése azoknak is bátran tudom ajánlani.

Ebben a moziban mi magunk is elveszítjük a szemünk világát, csak a hallásunkra támaszkodhatunk, amennyiben kinyitjuk a szemünket végünk. A film rendkívül hangulatos, amint a túlélők kicsiny csoportja rájön, amint vet egy apró pillantást a világukra végük, robbanásszerűen beindulnak az események. Természetesen elindul a szerepek szétosztása, előtérbe kerülnek vezéregyéniségek és az élelmiszerhiány is hamar fellép. Maga a vakság végig körüllengi a filmet, sokszor mi is kendők mögül nézzük az eseményeket, csengőket vagy éppen madárcsicsergést követünk, nedves faágakat fogunk vagy zsinórok alapján tájékozódunk.

Láss ne csak nézz!

A gyerekszínészek is nagyon jók, érdemes elmerengeni azon milyen lenne, ha nem láthatnánk többé az eget vagy a madarakat, nem sétálhatnánk a szabadban. Malorie (Sandra Bullock) az anyaságtól végtelenül irtózó, zárkózott művészből, hamar válik a gyerekeiért bármeddig elmenő túlélővé. Tom () a csendes exkatona karaktere kicsit kibontatlan marad mégis tökéletesen illik ebbe a misztikus, posztapokaliptikus moziba. A természetbe való visszavonulás nagyobb biztonságot jelent a városoknál. Az erdei jelenetek gyönyörűek, a folyón való hajókázás ködös, sziklás tájai elkápráztatóak. A film alatt végig a szemünk előtt van a kendő, senkiben sem bízhatunk, nem láthatjuk előre az eseményeket, nem látjuk környezetünket és nem láthatjuk mi követ minket.

dráma | horror | sci-fi

Egy nőnek és két gyermekének egy veszélyekkel teli világban kell két nap alatt biztonságos helyre jutnia - bekötött szemmel.  több»

2