Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Terror (2018-2019)

The Terror
Filmadatlap
 
57
Szereplők
16
Vélemények
170
Képek
3
Videók

Galéria (170)

Videók (3)

 
kabel   2022. 11. 21.

legújabb vélemény

0
Fantasztikus és valós

A Chernobylhoz hasonló történelmi feldolgozás, mely egyszerre izgalmas ijesztő, de mégis földhözragadt és valóságos. Hihetetlen, miket éltek át emberek, és a sorozatnak van bátorsága ezt kényelmetlen részletességgel bemutatni.

 
harnas1207   2018. 12. 01.

a nap véleménye

0
A (jeges)medve nem játék!

Az idén berobbanó Terror sorozat ugyan látványosnak ígérkezett, de őszintén megvallva féltem tőle. Az ilyen sorozatok felkeltik az ember érdeklődését, pár rész erejéig megringatják, majd megmutatják a foguk fehérjét. Általában ilyenkor szokott a néző... teljes kritika»

 
indingo   2018. 08. 04.

1

Borzalmas volt. Mi akart ez lenni? A végére kifejezetten nevetséges lett. Nem is értem a készítőket mit akartak ezzel elérni. A könyv is ilyen?

 
Szilonka   2018. 08. 17.

1

Nem terror volt, hanem horror. Ilyen rossz, de agyonmagasztalt sorozatot rég láttam.

 
dailyfilmsan   2018. 07. 16.

0

Érdekes főleg mert maga a sztoriigaz történet alapján lett megírva, ami nem azt jelenti hogy minden szava igaz csak azt hogy valóban volt expedíció az északi sarkra és valóban a terror nevű hajó társával a jóreménységgel eltűnt a világ felszínéről. D... több»

 
Robinson76   2020. 11. 14.

0
A Terror, a szörny és a többiek

A széria a fiktív szálak mellett nagyszerűen vezeti a történelmi valóság szálait is. A lassú cselekményvezetés ugyanakkor nekem nem szokott bejönni, bár tény, hogy jól szemlélteti azt a reménytelenséget, amelyből kiutat keresnek a szereplők. A tengerbe fagyott hajók, a hideg, amely a csontokig hatol, a fogyatkozó élelmiszer és a megbetegedések mind-mind nehezítik menekülésüket. Az eszkimó hagyományokból eredeztethető szörny jeleníti meg a misztikumot: a magyarul csak “lélek” vagy “szellem” elnevezést viselő lény formájában. A cím amúgy nem csak az egyik gőzhajó nevére utal, hanem azokra a zord körülményekre is, amiben az expedíció tagjai találták magukat. Külön figyelmet érdemel az a rengeteg magyar vonatkozás, ami a szériában megjelenik. A sorozatot itthon, magyar stúdiókban forgatták. A képernyőn látható kellékek és szétmarcangolt embermaradványok mind magyar szakemberek munkái. A magyar közreműködők kiváló munkát végeztek, miattuk felfelé kerekítettem...

 
Emmersson   2022. 11. 20.

0
Unalmas, gagyi

Sokadszor bizonyosodik be, hogy azért, mert valami megtörtént, még nem muszáj megfilmesíteni. A "jeti" pedig szánalmasabb, mint a Végtelen történet sárkánya. :P

 

A sorozat 2019-ben újabb évaddal bővül, mely a tervek szerint hasonló lesz az elsőhöz, de nem kapcsolódik ahhoz.

(harnas1207)
 

Az Terror roncsát 46 méterrel arrébb találták meg az Erebus maradványaitól.

(harnas1207)
 

Az expedíció ugyan sikeretlen volt, de az így feltérképezett ismeretlen terület sokkal nagyobb volt, mint azt tervezték, azaz végeredményében hasznos volt az utókornak.

(harnas1207)
 

1992-ben a valós helyszínen történt ásatások megállapították, hogy a sorozatban is megjelenített ólommérgezés valós volt. Illetve a csontokon talált vágás nyomokból a kannibalizmus is bebizonyosodott.

(harnas1207)
 

A szárazföldi, kősivatagban játszódó részeket a horvátországi Pag szigetén forgatták.

(Lester69)