Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
65

Terror (2018)

The Terror
Filmadatlap
 
57
Szereplők
12
Vélemények
170
Képek
3
Videók
 Terror
 
Timcsi   2019. 02. 03.

legújabb vélemény

4 rész után kaszáltam a sorozatot, mert nem sok konkrétum derült ki, de valahogy a feszültség sem volt az igazi.

 
harnas1207   2018. 12. 01.

a nap véleménye

A (jeges)medve nem játék!

Az idén berobbanó Terror sorozat ugyan látványosnak ígérkezett, de őszintén megvallva féltem tőle. Az ilyen sorozatok felkeltik az ember érdeklődését, pár rész erejéig megringatják, majd megmutatják a foguk fehérjét. Általában ilyenkor szokott a néző kiábrándulni, de akkor már késő, hajtja a vére, hogy végignézze, hogy elmondhassa megnézte, látta. Én személy szerint 1 nap alatt kivégeztem, csupán azért mert kíváncsi voltam, hogy a regény változat, amit ajándékba szántam miről is szól. Ezt a sorozatot két oldalról kell értékelni. Az első a történet: lassan indul be, aztán hirtelen átvált izgalmasra. Az ember tudni akarja mi ez a fenevad, mi történik. A misztikumot beleszövik a valós eseményekbe. Nincs különösebb probléma vele de aztán hamar ellaposodik ez a szál. Az eszkimó legendavilágból vett elemek közel sem olyan hajmeresztőek, mint azt elvárnánk az első pár rész után. Majd a történet előrehaladtával a rejtélyes szörny szerepét átveszi az emberi szörnyeteg karaktere. Ez a kettősség nem, hogy erősíti a film élményét, hanem elgyengíti egymást. A végén kicsit becsapva érezhetjük magunkat, mert a horrorból észrevétlenül katasztrófafilmmé változott a Terror. A másik oldal a hangulat: A film számomra nagyon hűen ábrázolta a hajós életet. Ha nem lett volna a misztikus lény, akkor is teljesen emészthető lett volna a sorozat. A tíz rész alatt végig fenntartotta az érdeklődésemet, ... több»


 
indingo   2018. 08. 04.

Borzalmas volt. Mi akart ez lenni? A végére kifejezetten nevetséges lett. Nem is értem a készítőket mit akartak ezzel elérni. A könyv is ilyen?

 
dailyfilmsan   2018. 07. 16.

Érdekes főleg mert maga a sztoriigaz történet alapján lett megírva, ami nem azt jelenti hogy minden szava igaz csak azt hogy valóban volt expedíció az északi sarkra és valóban a terror nevű hajó társával a jóreménységgel eltűnt a világ felszínéről. De minden más a szörnyről és a kannibalizmusról már egy brainstormingon pattant ki az alkotók agyából. Számomra igazából ez a sorozat nagyon vonattottan csordogált a vége felé. Nem volt elég velős és érdekes fele ennyi rész alatt is be lehett volna mutatni az eseményeket. Nézhető és érdekes a maga modján csak szerintem nyújtva van mint a rétestészta.

 
Szilonka   2018. 08. 17.

Nem terror volt, hanem horror. Ilyen rossz, de agyonmagasztalt sorozatot rég láttam.

 
VvV   2018. 10. 30.

Az első néhány rész élvezetes volt, de után olyan fordulatot vett, ami már a gagyi kategóriát súrolta.

 
Bazzzsi   2019. 01. 09.

Nekem tetszett a sorozat, bár mást vártam. Meglepő volt bár helyenként mulatságos.

 

A sorozat 2019-ben újabb évaddal bővül, mely a tervek szerint hasonló lesz az elsőhöz, de nem kapcsolódik ahhoz.

(harnas1207)
 

Az Terror roncsát 46 méterrel arrébb találták meg az Erebus maradványaitól.

(harnas1207)
 

Az expedíció ugyan sikeretlen volt, de az így feltérképezett ismeretlen terület sokkal nagyobb volt, mint azt tervezték, azaz végeredményében hasznos volt az utókornak.

(harnas1207)
 

1992-ben a valós helyszínen történt ásatások megállapították, hogy a sorozatban is megjelenített ólommérgezés valós volt. Illetve a csontokon talált vágás nyomokból a kannibalizmus is bebizonyosodott.

(harnas1207)
 

A szárazföldi, kősivatagban játszódó részeket a horvátországi Pag szigetén forgatták.

(Lester69)
 

A filmben több magyar szakember is részt vett: Simkó Dóra; Pohárnok Iván, aki a maszkokért és speciális kellékekért volt felelős, valamint Gulyás Buda operatőr.

(XETH)
 

A sorozat érdekessége, hogy a vizes jeleneteket víz nélkül, négy stúdióban forgatták le.

(XETH)
 

A film részben valós eseményeken alapszik. A Sir John Franklin kapitány vezette HMS Terror hajó és a HMS Erberus hajó az északnyugati jeges átjárón 1845-ben nyomtalanul eltűntek. 2014-ben találták meg a hajók roncsait a Jeges - tengerben.

(XETH)
 

A The Terrort részben Budapesten forgatták.

(XETH)
 

A sorozat azonos című regénye alapján készült.

(ps)
 
A Dan Simmons regényéből készült 10 részes sorozat egy teljesen más köntösbe helyezi azt a borzongást, amit megszokhattunk a műfajtól. Most nem a megszökött szörnyek okozzák a horror és thriller hangulatot, hanem az emberek gondolatai, cselekedetei, vívódásai. Hőseink egy része még a kannibalizmustól sem riad vissza a jég fogságában... több»
 
Nem mondom, alkalmanként ez a csupasz "váz" is tud szórakoztató lenni, de a könyvben meglévő "díszítés" nélkül a végeredmény már nem egy közel zseniális alkotás, csak maximum egy korrekt produkció. Kár érte. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.