55% 69 szavazat
Végy egy mély lélegzetet

Végy egy mély lélegzetet

Keep Breathing
Filmadatlap
12
Vélemények (12)
27
Szereplők (27)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

Melissa Barrera
Melissa Barrera
Melissa Barrera
Melissa Barrera

FILMINFÓ

Amikor egy kisrepülőgép női utasával a fedélzetén lezuhan a kanadai vadon közepén, a túlélőnek meg kell küzdenie a természettel.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Brendan Gall, Martin Gero, Iturri Sosa
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2022.07.28. | Netflix (2022.07.28.)

KULCSSZAVAK

 
2024.02.18 Schumy1

legújabb vélemény

Plakát alapján felhívta magára a figyelmet. Az a sorozat, ami annyira lekötött, hogy 2 nap alatt megnéztem, hogy alig vártam, hogy folytathassam. Szeretem az ilyesfajta kalandfilmeket. Érdekes történet, szép látványvilág, jó hang, s bár nagy nevek ni... Több

0
 
2022.07.30 Solo

Meglepően jó a Netflixhez képest

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Meglepődtem ezen a sorozaton, mert egyetlen szuszra végig tudtam nézni, annyira lekötött. Bár, női rendezők készítették (erről saját blogomon is írtam), így rengeteg izgalmas helyzet kiaknázatlan maradt (kerülve a véres izgalmakat), maga sztori végig érdekfeszítő. Kicsit mondjuk túl sokat ugrálnak az időben (néha percenként), és szerintem rengeteg a lelkizés is, a kanadai vadonban játszódó túlélő show igenis izgalmas. A főszereplő hölgy, Melissa Barrera csinos (bár inkább tűnik indiainak, mint mexikóinak) és kifejezetten jól alakítja a vadonban lezuhant, kétségbeesett nőt. Nem az ő hibája, hanem a forgatókönyvé, hogy olyan helyzetekben is a gyermekkorán KELL merengenie, amikor az a legkevésbé sem életszerű. Például, ha valaki a megfagyás szélén áll (mert megmerült egy jéghideg hegyi tóban), és nem tudja mit fog enni aznap, plusz nem kizárt, hogy egy hatalmas barna medve is megtámadja, az nem a gyermekkorán fog meditálni. Ez a legkevésbé sem természetes viselkedés. De ez a script butasága. A visszatekintések gyengék, a vadonbéli jelenetek nagyon jók. A baj csak az, hogy a visszatekintés több. A végső értékelésem a solo1 blogom 75%, de így, másodszor átgondolva inkább csak 65%.

7
 
2023.08.07 Harper

Izgalmas és érdekes

Pozitív meglepetést jelentett ez a film, mert egészen jó sztorit mesél el, tűrhető alakításokkal és élvezetes rendezéssel. Két probléma van csupán vele: az egyik, hogy sokszor értelmetlen az időben való ugrálása, sőt idegesítő is. A másik, hogy kicsit túl sok benne a hiteltelenség, például a medve ügyben. Az is gond, hogy látványilag sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, ha kicsivel több izgalmat pakolnak bele. Ami a főszereplőt illeti: Melissa Barrera gyönyörű nő, bár inkább a Sikoly VI.-ben néz ki tökéletesen, ott nyújt bomba formát (a külsejét illetően). Ebben a filmben még a szárnypróbálgatás fázisában van, nemcsak megjelenését, de színészi teljesítményét illetően is. De mindent egybevéve jó a „Végy egy mély lélegzetet”, és nem csupán egyszer nézős alkotás. Én másodszor látva is élveztem. A tény, hogy az összes részt nők rendezték (Maggie Kiley és Rebecca Rodriguez) a finomkodó megjelenítésekben látszik, hiszen alig kapunk véres jeleneteket és túlzott izgalmakat. Értékelésem mégis erősen átlag feletti: 70%.

1
 
2023.01.29 Caravaggio1978

Legalább rövid

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az a baj, hogy a való életben is ilyen munkamániás kockákat látni az irodaházban. Idegesítő. Nincs életük. Nos, a főhősnek se sok van, de még a szívembe sem lopta magát, pedig művészi nagyon a pofija, de ehhez a sorozathoz ez nagyon-nagyon kevésnek bizonyult. A karaktere szerintem szinte nem is szerethető, sok cselekedete abszolút nem áll összhangban az alakított személlyel. Maga a trailer egy kicsit félrevitt engem is, annyira nem is a túlélésről szólt ez az egész, hanem egy felnőtt visszaemlékezése arra, hogy az anyja egy őrült hippi, aki imádja, szereti, de mégis faképnél hagyja a kislányát meg a férjét, ennek ellenére utána kajtat felnőttként. A víziókban az apja is feltűnik sokszor, hogy mennyire szerette a lányát stb. stb., de a lány, mire felnő, majdnem teljesen tesz rá, hogy haldoklik az öregje. Nos, bocsi a kis kitérőért, de hát ezt gondoltam. Volt egy-két mókás baki itt-ott, de hát ritka is a mai sorozatok világában a tökéletesség.

1
 
2022.08.12 Fikatours_blogger

Ütősen indul a sorozat, aztán kiderül, hogy nem is annyira a túlélésről szól, hanem a főszereplő karakterfejlődéséről. A visszaemlékezések és látomások unalmasak, és ugyanazokat a köröket futják minden részben. Meg lehetne vágni egy másfél órás filmnek, de akkor sem lenne jobb közepesnél, ezekkel a színészekkel.

1