2019.12.08 09:55 Berto49 Olvasottság: <100x
0

Az év legjobb filmje?

Sok elolvasott vélemény szerint igen, én azonban nem erre a filmre voksolnék, ha ezt kellene eldönteni.

Azzal kezdem, hogy Mr. Baumbach szinte semmit sem bízott a képekre, a dialógusok tömkelegét elviselve inkább egy lefényképezett színházi előadást, rosszabb esetben egy túlnyújtott rádiójátékot láthat (szándékos képzavar!) a néző. Válással végződő házasságról van szó, nehéz eldönteni, hogy kinek a hibája okozta, mindkét félnek vaj volt a füle mögött. A legfőbb gondot az jelentette, hogy melyik szülőnél maradjon a gyerek.

Az év legjobb filmje?

A házaspár mindkét tagja sokat vesztett a válóper során. Anyagilag igazi nyertesek az ügyvédek voltak. Az egyik közülük a Laura Dern által alakított Nora, akinél ellenszenvesebb karaktert ritkán lehet látni. Egyetlen amerikai ügyvédnőt sem ismerek, de a látottak alapján nem is szeretnék megismerni. Egy egész „iparág” jött létre, hogy hasznot húzzon a válást választó házaspárok megkopasztásából. Döbbenetes nagyságú gázsik ellenében képviselik ügyfeleik valós vagy vélt érdekeit.

Nicole családi háttere kissé zűrösnek tűnt, anyja és Cassie nevű testvére enyhén szólva zakkantnak látszott. A darabban erős önéletrajzi vonás is van. A rendező részben saját válásának mozzanatait szőtte bele a történetbe, mivel a házassága (Jennifer Jason Leigh volt a felesége) szintén válással végződött.

Sok film foglalkozik párkapcsolati gondokkal, ezen belül pedig a válás problematikájával, de ebben a témában a negyven évvel ezelőtt forgatott „Kramer kontra Kramer” számomra továbbra is etalon maradt, mert nekem minden tekintetben többet nyújtott.

dráma | romantikus | vígjáték

Lebilincselő és megrázó történet egy házasság felbomlásáról és a család összetartó erejéről. több»

0