Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
17
Képek
4
Videók
 
bbozsi   2020. 03. 29.

legújabb vélemény

Vannak benne őszinte, jó pillanatok, de szerintem nem mond eleget arról, amiről igazán érdemes lenne a saját történetében. Arról, hogy az önzés kedves formájában is az, és hogy a hazásság legsebezhetőbb pontja, ha nem is az, csak egy fontos kapcsolat, amit alig valamicske indokkal belülről el lehet kezdeni megfúrni. Azt, hogy onnan mennyire kényszerpályán mozognak a felek, jól kibontották és érdekes, átérezhető és tanulságos volt nézni - Adam Drivert pedig mindig isteni.

 
Adepto   2020. 02. 08.

a nap véleménye

Válási történet

SPOILERES KRITIKA Nem igazán jöttem rá, vajon miért ezt a címet kapta a film, mert ez szerintem nem a 2 főszereplő házasságáról, hanem a válásukról szólt. Persze voltak benne kisebb "epizódok", amik mást mutattak be, de ez nekem kevés volt. A felütésnél még bizakodtam. Érdekes volt az a megoldás, hogy kapunk egy "gyorstalpalót" a két karakterről, méghozzá a másik narrációjával, rövid bejátszásokkal, amik után rögtön kicsit úgy érezzük, mintha ismernénk is őket. És aztán jön a valóság, ez az egész csupán egy mediátori feladat volt a házassági tanácsadónál. Na, ez valami, gondoltam, jó a kezdés. Utána azonban engem elvesztett a film. A bírósági tárgyalás (kb. 1 óra 20-nál) volt a következő erős jelenet, amikor is a házaspár tulajdonképpen úszott az árral. A főszereplők itt az ügyvédek voltak. Ment az őrületes sárdobálás, előkerültek a csontvázak a szekrényből. Tényleg szörnyülködve nézi az ember, hova vezethet egy kezdetben ügyvédek nélkül, barátokként tervezett válás. Rögtön utána jött az egyik (ha nem a) legerősebb színészi alakítás Adam és Scarlett előadásában. Ez Charlie és Nicole elképesztően drámai, impulzív, kitárulkozó vitája volt. Itt nyújtott talán a filmben először olyan alakítást Adam Driver, ami Oscar-jelölést ért. Aztán megint lecsendesedett a film. Jött egy számomra nagyon fura jelenetsor, amikor is jön egy családlátogató Charlie-hoz. Az a nő nekem olyan vo... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 20.

a nap véleménye

Jelenetek egy válásból

Ha viccesen akarnánk fogalmazni, azt mondanánk, hogy a Házassági történet az a film, melyben Fekete Özvegy és Kylo Ren válását követhetjük végig, ha pedig komolyra akarnánk fordítani a szót, úgy fejeznénk ki magunkat, hogy Noah Baumbach elkészítette a 21. század Kramer kontra Kramerét. Az pedig, hogy a Házassági történetnél pont két ilyen párhuzam jutott az eszünkbe, rá is világít arra, hogy a Netflix égisze alatt készült független alkotást nem lehet elintézni annyival, hogy „már megint egy film a válásról”. Az ironikus humorral és az átélhető drámával átitatott sztorit ugyanis nem véletlenül tartják számon a 2019-es év legjobb mozgóképes pillanatai között. A házasság elmérgesedése egy igen népszerű, s gazdag hagyományokkal rendelkező téma az irodalom, film- és színháztörténetben, nem túlzás azt állítani, hogy már sokan sokféleképpen meséltek erről, illetve ábrázolták ezt a folyamatot. Ha szigorúan a filmművészetnél maradunk, egyből eszünkbe juthat Ingmar Bergman vagy Woody Allen számos műve. Noah Baumbach is azon alkotók táborába tartozik, aki nem először készít filmet e kegyetlen procedúráról, hiszen a 2006-os A tintahal és a bálna is egy részben önéletrajzi ihletésű mozi volt, amelynél az alapot az ő szüleinek a válása jelentette, melyet a gyermekek nézőpontjából mesélt el. 13 év elteltével viszont már a saját házasságának a szétesése szolgál mintaként, vagyis akár úgy is fo... több»

 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

a nap véleménye

Egy házasság történetének vége

Adam Driver és Scarlett Johansson közös produkcióját teljesen máshogy képzeltem el. Azt hittem, hogy valamiféle happy end lesz. Egy sikertörténet, ami azt mutatja be, miként talál vissza egymáshoz két olyan ember, akik észre sem vették, hogy már külön utakon járnak. Hát nem, kicsit sem ez a történet kerekedett ki belőle, sőt nem is volt nagyon történet. Egy válás lépéseit mutatja be. A fázisokon végiglépkedve pedig nincs sem értékelhető jellemfejlődés, sem jó, sem rossz vég. Ez a film egyszer csak elkezdődik, és ugyanolyan hirtelenséggel véget is ér. Úgyhogy történeti szempontból és szerkezetileg egy nagy adag semmi. Viszont!!! Nem is emiatt érdemes megnézni, ami igazán jó benne, azok az érzelmek, és ehhez az kellett, hogy két hiper-szuper jó színész úgy elevenítse meg a válófeleket, ahogyan azt kell, és itt nem áll meg a stáb, mert még a mellékszereplők is olyan játékot rittyentenek a képernyőre, hogy szemed, szád törülöd. A központi kérdés pedig (én szerintem) nem az, hogy kié a gyerek és az ingóság, hanem az, hogyan tudnak majd ezzel a döntéssel együtt élni. Adam Driver karakterének zenés megnyilvánulása pedig egy görbe tükör partnere viselkedésére. Ami még érdekes, hogy végig próbál a film pártatlan maradni, és a végére a néző saját értékítélete dönti el, hogy kinek ad igazat. Akár egy pszichológiai teszt. Érzelmes embereknek kötelező megnézni.

 
Berto49   2019. 12. 08.

a nap véleménye

Az év legjobb filmje?

Sok elolvasott vélemény szerint igen, én azonban nem erre a filmre voksolnék, ha ezt kellene eldönteni. Azzal kezdem, hogy Mr. Baumbach szinte semmit sem bízott a képekre, a dialógusok tömkelegét elviselve inkább egy lefényképezett színházi előadást, rosszabb esetben egy túlnyújtott rádiójátékot láthat (szándékos képzavar!) a néző. Válással végződő házasságról van szó, nehéz eldönteni, hogy kinek a hibája okozta, mindkét félnek vaj volt a füle mögött. A legfőbb gondot az jelentette, hogy melyik szülőnél maradjon a gyerek. A házaspár mindkét tagja sokat vesztett a válóper során. Anyagilag igazi nyertesek az ügyvédek voltak. Az egyik közülük a Laura Dern által alakított Nora, akinél ellenszenvesebb karaktert ritkán lehet látni. Egyetlen amerikai ügyvédnőt sem ismerek, de a látottak alapján nem is szeretnék megismerni. Egy egész „iparág” jött létre, hogy hasznot húzzon a válást választó házaspárok megkopasztásából. Döbbenetes nagyságú gázsik ellenében képviselik ügyfeleik valós vagy vélt érdekeit. Nicole családi háttere kissé zűrösnek tűnt, anyja és Cassie nevű testvére enyhén szólva zakkantnak látszott. A darabban erős önéletrajzi vonás is van. A rendező részben saját válásának mozzanatait szőtte bele a történetbe, mivel a házassága (Jennifer Jason Leigh volt a felesége) szintén válással végződött. Sok film foglalkozik párkapcsolati gondokkal, ezen belül pedig a válás problema... több»

 
elekm90   2019. 12. 19.

Erős dráma, két nagyszerű alakítással a főszerepben (a mellékszereplők közül Laura Dern is kiválóan alakít), amely azt mutatja be, hova tud fajulni egy békésén induló válás folyamata. Baumbach rendezése mellett az egyszerűsége, hitelessége az, ami megragadott, a film úgy tud ütni, hogy mentes mindenféle hollywood-i hatásvadászattól. 9/10

 
iq.csabi   2020. 01. 18.

Erős színészi alakítások vannak a filmben, nagyon hitelesen játszanak,főleg a főszereplők. Maga a történet elég "egyszerű", de nagyon mély és drámai.

Scarlett Johansson
Adam Driver
Scarlett Johansson
Adam Driver
Adam Driver
Scarlett Johansson
Laura Dern
Scarlett Johansson
Adam Driver
Scarlett Johansson
Adam Driver
Azhy Robertson
Scarlett Johansson
Adam Driver

A film összbevétele 323 382 dollár volt (imdb.com).

 

A Marriage Story Adam Driver és Noah Baumbach rendező negyedik közös filmje.

(hp)
 

A Laura Dern által alakított karaktert az a Los Angeles-i ügyvédnő inspirálta, aki közbenjárt Scarlett Johansson és Laura Dern válásában is.

(hp)
 

Adam Driver, Scarlett Johansson és Laura Dern már azelőtt leszerződött a filmhez, hogy elkészült volna a film forgatókönyvének végleges változata.

(hp)
 

A film rendezője, Noah Baumbach egy interjúban elmondta, hogy sok személyes élménye fűződik a filmhez, mivel rengeteg barátja és ismerőse esett át váláson. Hogy minél hitelesebb képet alkothasson a filmjében, hosszú beszélgetéseket folytatott elvált barátaival, válásokra specializálódott ügyvédekkel, bírókkal és családsegítőkkel.

(hp)
 

A Marriage Story forgatása 2018. január 15-én kezdődött meg és áprilisban ért véget. A stáb két helyszínen, New York Cityben és Los Angelesben vette fel a produkciót.

(hp)
 

A film világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt 2019. augusztus 29-én.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Marriage Story 97 szemlézett cikket követően jelenleg is 98 százalékon áll a RottenToamtoes kritikaaggregátor portálon (2019. október).

(hp)
 

A Scorsese-féle Az Ír és A kép pápa mellett a Marriage Story az első filmek egyike, melyet a Netflix a magyar mozikban is bemutatott.

(hp)
 
Baumbach izgalmas oldaláról fogja meg a már sokszor látott témát, és olyan valószerűen és életszagúan rakja elénk, mintha csak egy kényelmetlenül fájdalmas dokumentumfilmet néznénk. több»
 
Házassági történet kritika több»
 
Nicole és Charlie hihetetlenül jó páros, könnyen megszeretjük mindkettőjüket. Az azonosulást pedig elősegíti, hogy a Házassági történet végig kettejüket tartja fókuszban – még ha a válóperes ügyvédeknek nézőként nagyobb játékteret is adnánk –, és a Driver-Johansson duó igazán brillírozhat főleg az egybeállításos jeleneteknél, ahol gyakran percekig monologizálnak. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.