Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Házassági történet (2019)

Marriage Story
Filmadatlap
 
27
Szereplők
21
Vélemények
17
Képek
4
Videók

Galéria (17)

Scarlett Johansson
Adam Driver
Scarlett Johansson
Adam Driver
Adam Driver
Scarlett Johansson
Laura Dern
Scarlett Johansson
Adam Driver
Scarlett Johansson
Adam Driver
Azhy Robertson
Scarlett Johansson
Adam Driver

Videók (4)

 
Fikatours_blogger   2022. 01. 06.

legújabb vélemény

0
Szeretlek, de nem vagyok rest hátba döfni

A film remek párbeszédeken keresztül mutatja be, hogy kerülhet bele két, amúgy jó szándékú ember lehetetlen élethelyzetekbe egy válás kapcsán. Bár a történet végig lekötött (és még a feleségem sem aludt bele, ami nagy szó), feleslegesen hosszúra nyújtották, így nincs meg az egészséges íve. A lassú felépítés után végre kicsúcsosodik a dráma, majd egyszer csak nyissz, ugrottunk egy évet, és gyorsan véget is ér a mozi.

 
Adepto   2020. 02. 08.

a nap véleménye

1
Válási történet

SPOILERES KRITIKA Nem igazán jöttem rá, vajon miért ezt a címet kapta a film, mert ez szerintem nem a 2 főszereplő házasságáról, hanem a válásukról szólt. Persze voltak benne kisebb "epizódok", amik mást mutattak be, de ez nekem kevés volt. A felüt... teljes kritika»

 
qwer   2021. 01. 26.

3

Noah Baumbach nem spórolt a játékidővel, ami néha valóban végtelenül hosszúnak tűnt, mégis minden apró jelenet és párbeszéd a helyén volt a válás folyamatának bemutatásában. Eseménytelen film, ami a legbelül rejlő, ki nem mondott érzelmek és jól elás... több»

 
indingo   2020. 08. 20.

0

Tetszett benne, hogy életszú és sallangmentes, nem rugaszkodott el a földtől, de igazából semmi különös nem volt a film. Kicsit hosszú is.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 20.

a nap véleménye

0
Jelenetek egy válásból

Ha viccesen akarnánk fogalmazni, azt mondanánk, hogy a Házassági történet az a film, melyben Fekete Özvegy és Kylo Ren válását követhetjük végig, ha pedig komolyra akarnánk fordítani a szót, úgy fejeznénk ki magunkat, hogy Noah Baumbach elkészítette ... teljes kritika»

 
MP170506   2020. 09. 13.

1

Nagyon jól mutatja be ez a történet, hogy mit hoz ki az emberekből a válás. Szörnyű, hogy hová tud jutni egy házasság. A színészek alakítsa remek, nagyon hitelesen hozzák a karakterüket. Erős, megrázó dráma.

 
Berto49   2019. 12. 08.

a nap véleménye

0
Az év legjobb filmje?

Sok elolvasott vélemény szerint igen, én azonban nem erre a filmre voksolnék, ha ezt kellene eldönteni. Azzal kezdem, hogy Mr. Baumbach szinte semmit sem bízott a képekre, a dialógusok tömkelegét elviselve inkább egy lefényképezett színházi előadást,... teljes kritika»

A film összbevétele 323 382 dollár volt (imdb.com).

 

A Marriage Story Adam Driver és Noah Baumbach rendező negyedik közös filmje.

(hp)
 

A Laura Dern által alakított karaktert az a Los Angeles-i ügyvédnő inspirálta, aki közbenjárt Scarlett Johansson és Laura Dern válásában is.

(hp)
 

Adam Driver, Scarlett Johansson és Laura Dern már azelőtt leszerződött a filmhez, hogy elkészült volna a film forgatókönyvének végleges változata.

(hp)
 

A film rendezője, Noah Baumbach egy interjúban elmondta, hogy sok személyes élménye fűződik a filmhez, mivel rengeteg barátja és ismerőse esett át váláson. Hogy minél hitelesebb képet alkothasson a filmjében, hosszú beszélgetéseket folytatott elvált barátaival, válásokra specializálódott ügyvédekkel, bírókkal és családsegítőkkel.

(hp)
 

A Marriage Story forgatása 2018. január 15-én kezdődött meg és áprilisban ért véget. A stáb két helyszínen, New York Cityben és Los Angelesben vette fel a produkciót.

(hp)
 
Miközben a Házassági történet fantasztikus érzékenységgel és emberismerettel mesél egy párkapcsolatról, szinte teljesen megfeledkezik arról, hogy ez nem egy két-, hanem egy háromszereplős sztori, és Henryt szinte csak kellékként használja. több»
 
A Házassági történet még kiválóbb is lehetne, ha a fináléja nem lenne ennyire széthúzva. Az utolsó fél óra egyik jelenetsora például bár kétségkívül az egész mű legviccesebb szakasza, jóformán semmit nem tesz hozzá az összképhez. több»
 
Nicole és Charlie hihetetlenül jó páros, könnyen megszeretjük mindkettőjüket. Az azonosulást pedig elősegíti, hogy a Házassági történet végig kettejüket tartja fókuszban – még ha a válóperes ügyvédeknek nézőként nagyobb játékteret is adnánk –, és a Driver-Johansson duó igazán brillírozhat főleg az egybeállításos jeleneteknél, ahol gyakran percekig monologizálnak. több»