Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%

Házassági történet (2019)

Marriage Story
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
17
Képek
4
Videók
 
belavagyok   2020. 10. 31.

legújabb vélemény

1

Rossz volt nézni, hogy valaha egymást szerető emberek hogyan válnak közömbössé a másik számára. Vagy ez a világ rendje?

 
Adepto   2020. 02. 08.

a nap véleménye

0
Válási történet

SPOILERES KRITIKA Nem igazán jöttem rá, vajon miért ezt a címet kapta a film, mert ez szerintem nem a 2 főszereplő házasságáról, hanem a válásukról szólt. Persze voltak benne kisebb "epizódok", amik mást mutattak be, de ez nekem kevés volt. A felüt... teljes kritika»


 
indingo   2020. 08. 20.

0

Tetszett benne, hogy életszú és sallangmentes, nem rugaszkodott el a földtől, de igazából semmi különös nem volt a film. Kicsit hosszú is.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 20.

a nap véleménye

0
Jelenetek egy válásból

Ha viccesen akarnánk fogalmazni, azt mondanánk, hogy a Házassági történet az a film, melyben Fekete Özvegy és Kylo Ren válását követhetjük végig, ha pedig komolyra akarnánk fordítani a szót, úgy fejeznénk ki magunkat, hogy Noah Baumbach elkészítette ... teljes kritika»

 
MP170506   2020. 09. 13.

1

Nagyon jól mutatja be ez a történet, hogy mit hoz ki az emberekből a válás. Szörnyű, hogy hová tud jutni egy házasság. A színészek alakítsa remek, nagyon hitelesen hozzák a karakterüket. Erős, megrázó dráma.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

a nap véleménye

0
Egy házasság történetének vége

Adam Driver és Scarlett Johansson közös produkcióját teljesen máshogy képzeltem el. Azt hittem, hogy valamiféle happy end lesz. Egy sikertörténet, ami azt mutatja be, miként talál vissza egymáshoz két olyan ember, akik észre sem vették, hogy már külön utakon járnak. Hát nem, kicsit sem ez a történet kerekedett ki belőle, sőt nem is volt nagyon történet. Egy válás lépéseit mutatja be. A fázisokon végiglépkedve pedig nincs sem értékelhető jellemfejlődés, sem jó, sem rossz vég. Ez a film egyszer csak elkezdődik, és ugyanolyan hirtelenséggel véget is ér. Úgyhogy történeti szempontból és szerkezetileg egy nagy adag semmi. Viszont!!! Nem is emiatt érdemes megnézni, ami igazán jó benne, azok az érzelmek, és ehhez az kellett, hogy két hiper-szuper jó színész úgy elevenítse meg a válófeleket, ahogyan azt kell, és itt nem áll meg a stáb, mert még a mellékszereplők is olyan játékot rittyentenek a képernyőre, hogy szemed, szád törülöd. A központi kérdés pedig (én szerintem) nem az, hogy kié a gyerek és az ingóság, hanem az, hogyan tudnak majd ezzel a döntéssel együtt élni. Adam Driver karakterének zenés megnyilvánulása pedig egy görbe tükör partnere viselkedésére. Ami még érdekes, hogy végig próbál a film pártatlan maradni, és a végére a néző saját értékítélete dönti el, hogy kinek ad igazat. Akár egy pszichológiai teszt. Érzelmes embereknek kötelező megnézni.

 
Berto49   2019. 12. 08.

a nap véleménye

0
Az év legjobb filmje?

Sok elolvasott vélemény szerint igen, én azonban nem erre a filmre voksolnék, ha ezt kellene eldönteni. Azzal kezdem, hogy Mr. Baumbach szinte semmit sem bízott a képekre, a dialógusok tömkelegét elviselve inkább egy lefényképezett színházi előadást,... teljes kritika»

Galéria (17)

Scarlett Johansson
Adam Driver
Scarlett Johansson
Adam Driver
Adam Driver
Scarlett Johansson
Laura Dern
Scarlett Johansson
Adam Driver
Scarlett Johansson
Adam Driver
Azhy Robertson
Scarlett Johansson
Adam Driver

Videók (4)

A film összbevétele 323 382 dollár volt (imdb.com).

 

A Marriage Story Adam Driver és Noah Baumbach rendező negyedik közös filmje.

(hp )
 

A Laura Dern által alakított karaktert az a Los Angeles-i ügyvédnő inspirálta, aki közbenjárt Scarlett Johansson és Laura Dern válásában is.

(hp )
 

Adam Driver, Scarlett Johansson és Laura Dern már azelőtt leszerződött a filmhez, hogy elkészült volna a film forgatókönyvének végleges változata.

(hp )
 

A film rendezője, Noah Baumbach egy interjúban elmondta, hogy sok személyes élménye fűződik a filmhez, mivel rengeteg barátja és ismerőse esett át váláson. Hogy minél hitelesebb képet alkothasson a filmjében, hosszú beszélgetéseket folytatott elvált barátaival, válásokra specializálódott ügyvédekkel, bírókkal és családsegítőkkel.

(hp )
 

A Marriage Story forgatása 2018. január 15-én kezdődött meg és áprilisban ért véget. A stáb két helyszínen, New York Cityben és Los Angelesben vette fel a produkciót.

(hp )
 

A film világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt 2019. augusztus 29-én.

(hp )
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Marriage Story 97 szemlézett cikket követően jelenleg is 98 százalékon áll a RottenToamtoes kritikaaggregátor portálon (2019. október).

(hp )
 

A Scorsese-féle Az Ír és A kép pápa mellett a Marriage Story az első filmek egyike, melyet a Netflix a magyar mozikban is bemutatott.

(hp )
 
Baumbach izgalmas oldaláról fogja meg a már sokszor látott témát, és olyan valószerűen és életszagúan rakja elénk, mintha csak egy kényelmetlenül fájdalmas dokumentumfilmet néznénk. több»
 
Nicole és Charlie hihetetlenül jó páros, könnyen megszeretjük mindkettőjüket. Az azonosulást pedig elősegíti, hogy a Házassági történet végig kettejüket tartja fókuszban – még ha a válóperes ügyvédeknek nézőként nagyobb játékteret is adnánk –, és a Driver-Johansson duó igazán brillírozhat főleg az egybeállításos jeleneteknél, ahol gyakran percekig monologizálnak. több»
 
Összegezve: ezt a filmet mindenképp látni kell, Scarlett Johansson és Adam Driver alakítása, és Noah Baumbach értő, aprólékos rendezése miatt. Kell ennél több? több»