Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
7
Képek
5
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 20.
Jelenetek egy válásból

Ha viccesen akarnánk fogalmazni, azt mondanánk, hogy a Házassági történet az a film, melyben Fekete Özvegy és Kylo Ren válását követhetjük végig, ha pedig komolyra akarnánk fordítani a szót, úgy fejeznénk ki magunkat, hogy Noah Baumbach elkészítette a 21. század Kramer kontra Kramerét. Az pedig, hogy a Házassági történetnél pont két ilyen párhuzam jutott az eszünkbe, rá is világít arra, hogy a Netflix égisze alatt készült független alkotást nem lehet elintézni annyival, hogy „már megint egy film a válásról”. Az ironikus humorral és az átélhető drámával átitatott sztorit ugyanis nem véletlenül tartják számon a 2019-es év legjobb mozgóképes pillanatai között. A házasság elmérgesedése egy igen ... több»

 
Berto49   2019. 12. 08.
Az év legjobb filmje?

Sok elolvasott vélemény szerint igen, én azonban nem erre a filmre voksolnék, ha ezt kellene eldönteni. Azzal kezdem, hogy Mr. Baumbach szinte semmit sem bízott a képekre, a dialógusok tömkelegét elviselve inkább egy lefényképezett színházi előadást, rosszabb esetben egy túlnyújtott rádiójátékot láthat (szándékos képzavar!) a néző. Válással végződő házasságról van szó, nehéz eldönteni, hogy kinek a hibája okozta, mindkét félnek vaj volt a füle mögött. A legfőbb gondot az jelentette, hogy melyik szülőnél maradjon a gyerek. A házaspár mindkét tagja sokat vesztett a válóper során. Anyagilag igazi nyertesek az ügyvédek voltak. Az egyik közülük a Laura Dern által alakított Nora, akinél ellenszen... több»


 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.
Egy házasság történetének vége.

Adam Driver és Scarlett Johansson közös produkcióját teljesen máshogy képzeltem el. Azt hittem, hogy valamiféle happy end lesz. Egy sikertörténet, ami azt mutatja be, miként talál vissza egymáshoz két olyan ember, akik észre sem vették, hogy már külön utakon járnak. Hát nem, kicsit sem ez a történet kerekedett ki belőle, sőt nem is volt nagyon történet. Egy válás lépéseit mutatja be. A fázisokon végiglépkedve pedig nincs sem értékelhető jellemfejlődés, sem jó, sem rossz vég. Ez a film egyszer csak elkezdődik, és ugyanolyan hirtelenséggel véget is ér. Úgyhogy történeti szempontból és szerkezetileg egy nagy adag semmi. Viszont!!! Nem is emiatt érdemes megnézni, ami igazán jó benne, azok az érzelmek, és ehhez az kellett, hogy két hiper-szuper jó színész úgy elevenítse meg a válófeleket, ahogyan azt kell, és itt nem áll meg a stáb, mert még a mellékszereplők is olyan játékot rittyentenek a képernyőre, hogy szemed, szád törülöd. A központi kérdés pedig (én szerintem) nem az, hogy kié a gyerek és az ingóság, hanem az, hogyan tudnak majd ezzel a döntéssel együtt élni. Adam Driver karakterének zenés megnyilvánulása pedig egy görbe tükör partnere viselkedésére. Ami még érdekes, hogy végig próbál a film pártatlan maradni, és a végére a néző saját értékítélete dönti el, hogy kinek ad igazat. Akár egy pszichológiai teszt. Érzelmes embereknek kötelező megnézni.

 
iq.csabi   2020. 01. 18.

Erős színészi alakítások vannak a filmben, nagyon hitelesen játszanak,főleg a főszereplők. Maga a történet elég "egyszerű", de nagyon mély és drámai.

 
elekm90   2019. 12. 19.

Erős dráma, két nagyszerű alakítással a főszerepben (a mellékszereplők közül Laura Dern is kiválóan alakít), amely azt mutatja be, hova tud fajulni egy békésén induló válás folyamata. Baumbach rendezése mellett az egyszerűsége, hitelessége az, ami megragadott, a film úgy tud ütni, hogy mentes mindenféle hollywood-i hatásvadászattól. 9/10

Adam Driver
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Adam Driver
Scarlett Johansson
Adam Driver
Adam Driver
Scarlett Johansson
Laura Dern
Scarlett Johansson
Adam Driver
 
Baumbach izgalmas oldaláról fogja meg a már sokszor látott témát, és olyan valószerűen és életszagúan rakja elénk, mintha csak egy kényelmetlenül fájdalmas dokumentumfilmet néznénk. több»
 
Házassági történet kritika több»
 
Nicole és Charlie hihetetlenül jó páros, könnyen megszeretjük mindkettőjüket. Az azonosulást pedig elősegíti, hogy a Házassági történet végig kettejüket tartja fókuszban – még ha a válóperes ügyvédeknek nézőként nagyobb játékteret is adnánk –, és a Driver-Johansson duó igazán brillírozhat főleg az egybeállításos jeleneteknél, ahol gyakran percekig monologizálnak. több»
 

A Marriage Story Adam Driver és Noah Baumbach rendező negyedik közös filmje.

(hp)
 

A Laura Dern által alakított karaktert az a Los Angeles-i ügyvédnő inspirálta, aki közbenjárt Scarlett Johansson és Laura Dern válásában is.

(hp)
 

Adam Driver, Scarlett Johansson és Laura Dern már azelőtt leszerződött a filmhez, hogy elkészült volna a film forgatókönyvének végleges változata.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.