Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
64
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
26
Képek
5
Videók
 
Shelby07   2018. 01. 31.

Háát Reese Witherspoon-nak nagyon jó filmjei szoktak lenni, de ez éppen nem azok közé tartozik. Ez a film egyszerűen nem szólt semmiről. Szó szerint semmiről. Az a minimális történet ami benne volt az egy jó film háttérsztorija, nem pedig a fő történet. Unalmas volt, végig azt vártam, hogy mikor lesz már valami történés, de az egész egy nagy semmi volt.

 
indingo   2017. 10. 05.

Annyira nem borzasztó, mint amiket olvastam róla. Nem a legjobb romantikus vígjáték az tény, de egy kedvelhető film. A története helyes, de kiszámítható. Egynek elment.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 09. 23.

Az Újra otthon annyira hollywood-i, hogy ennél már nem is lehetne rózsaszínebb. Ami alapvetően nem baj, sőt, néha jól is esnek az ilyen filmek, de nehezen lehet komolyan venni őket. Már az alapfelvetés is eléggé valószínűtlen: 40-es anyuka elmegy bulizni és felszed egy nála 20 évvel fiatalabb srácot – eddig még el is hiszem, hogy megtörténhet – de ami egy éjszakának indul az együttélés lesz, mert 40-esünk dögös, filmsztár anyukájának eszébe jut, hogy miért is ne költözhetne be a három hajléktalan művész srác a szuperkéróba, amit Oscar-díjas, nőcsábász apu hagyott a lányára. S persze innentől beindul a buli: titkos összebújások, a kislányok a három fiúra már apjuk helyett apjukként tekintenek, s minden happy – egészen addig, amíg meg nem érkezik az ex-férj és kicsit fel nem dúlja a dolgokat. Az már talán ebből is látszódik, hogy a forgatókönyvbe nem öltek túl sok energiát, megrekedtek az átlag romkom séma és karakterek szintjén, az egyediséget pedig messzire száműztek. S hogy milyen is ez a szóban forgó szkript? Elég, ha annyit mondok: a film nyugodtan pályázhatna a legtöbb béna csajozós szöveget bemutató mozi címére. No meg az is sokat mondó, hogy ennyi rendes ember csak és kizárólag egy ilyen jellegű filmben fordulhat elő (a gonoszságot és a rosszindulatot pedig még hírből sem ismerik). A film készítői pontosan tudták, hogy mire bukik mostanában a nép, s abszolút be is jött a dolog, a moziteremben ugyanis hangos nevetéseket hallottam, szinte végig a film közben. S be kell valljam, volt egy-két ügyes poén, amin magam is jól szórakoztam (bár azért az sokat elmond a műről, hogy 3 nappal a film megnézése után már egyet sem tudok felidézni konkrétan). A szereplőválogatás jól sikerült: Reese Witherspoonban kedvelem azt, hogy simán el tud játszani egy-egy komoly szerepet (Nyughatatlan, Vadon, s legutóbb a Hatalmas kis hazugságokban is nagyon tetszett), s e mellett (olykor) komika szerepben is tündököl. Mondjuk kapásból két olyan filmjét is fel tudom idézni, ami nézhetetlenül rossz volt (Csábítunk és védünk, Honnan tudod?). A két kislány is ügyes választásnak bizonyult, főleg a kisebbik, akinek szinte az összes bölcsességet a szájába adták. Pico Alexander és Witherspoon szerintem egyáltalán nem illettek össze, a másik két srác bármelyikét jobban el tudtam volna képzelni Alice oldalán. De az is lehet, hogy ez egy tudatos döntés volt, hisz itt nem annyira a szerelmi románc volt a lényeg, sokkal inkább a családi idill, amit az legutolsó mézes-mázos, habos-babos jelenetben érzékeltettek a leginkább – ami nálam már azért kiverte a biztosítékot. Az Újra otthon tehát egy jó kis egyszer nézős film. Kicsit sajnálom, hogy nem fektettek több hangsúlyt a filmes papa és a régi Hollywood vonalra, de a filmnek nem is ez volt a célja, hanem hogy könnyed szórakozást nyújtson, feledhető poénokkal. Ez be is jött neki!

 
Bazzzsi   2017. 10. 22.

Kedves és egyszerű film, ami nem akar másnak mutatkozni, mint ami. Pont annyit ad, amennyit ígér. Nincsenek benne nagy gondolatok. Én kedveltem és 1-2 év múlva biztosan újra nézem.

 
TomÁcs   2018. 04. 14.

Helyes volt a fiúk és a kislányok kapcsolata. Történetben közepes, kiszámítható, de kedvelhető. Reese Witherspoon is nagyon természetes volt és igazi bombanő.

Reese Witherspoon
Pico Alexander
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon
Nat Wolff
Candice Bergen
Michael Sheen
Eden Grace Redfield
Jon Rudnitsky
Lola Flanery
Pico Alexander
Reese Witherspoon
Pico Alexander
Reese Witherspoon
Michael Sheen
Michael Sheen
Reese Witherspoon
Nat Wolff
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon
Jon Rudnitsky
Reese Witherspoon
Pico Alexander
Reese Witherspoon
Pico Alexander
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon
Nat Wolff
Michael Sheen
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon
Nat Wolff
Reese Witherspoon
Pico Alexander
Jon Rudnitsky
Nat Wolff
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon
Pico Alexander
Reese Witherspoon
Reese Witherspoon
Candice Bergen
Jon Rudnitsky
 
A történet lehetne kiforrottabb és a mondanivaló is, de valahogy így is tökéletesen élvezhető másfél órában lesz részünk. Nincs ugyan lezárva a film vége, így a nézőkre van kicsit bízva, hogy hogyan alakul tovább Alice-ék élete. Kellemesen szórakoztató romkom, amit nem csak negyveneseknek ajánlok. 7/10 több»
 
Ennyire jó emberek csak a filmekben vannak… Meyers lánya is cukormázba márt mindent, amihez hozzáér, pont, mint az anyukája, és ahogy Nancy filmjei, az Újra otthon is alaposan meg fogja osztani a nézőket. 60/100 több»
 
Korrekt mozi is lehetett volna a Home Again, mert adottak a feltételek, hogy a szívmelengetésen kívül mást is kapjunk, de ez a film olyan bántóan semmi cukiság lett, amiben nagyítóval kell keresni a mélységet, de legfőképpen az eredetiséget. több»
 

Alice háza a filmben hivatalosan Cindy Crawford otthona, és előtte Stephen J. Friedman-é volt.

(Shelby07 )
 

Reese Witherspoon és Candice Bergen már dolgoztak együtt, a Mindenütt nő című filmben.

(Shelby07 )
 

Nancy Meyers producer, a filmet író és rendező Hallie Meyers-Sheyer édesanyja korábban főszerepet ajánlott Reese Witherspoonnak A kezdőben (a főszerepet végül Anne Hathaway alakította), de a színésznő nem élt a lehetőséggel. Meyers közreműködésével jutott el Witherspoonhoz a Home Again forgatókönyve is.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.