Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
7
Képek
5
Videók

Érdekességek: Házassági történet (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 323 382 dollár volt (imdb.com).

 

A Marriage Story Adam Driver és Noah Baumbach rendező negyedik közös filmje.

(hp)
 

A Laura Dern által alakított karaktert az a Los Angeles-i ügyvédnő inspirálta, aki közbenjárt Scarlett Johansson és Laura Dern válásában is.

(hp)
 

Adam Driver, Scarlett Johansson és Laura Dern már azelőtt leszerződött a filmhez, hogy elkészült volna a film forgatókönyvének végleges változata.

(hp)
 

A film rendezője, Noah Baumbach egy interjúban elmondta, hogy sok személyes élménye fűződik a filmhez, mivel rengeteg barátja és ismerőse esett át váláson. Hogy minél hitelesebb képet alkothasson a filmjében, hosszú beszélgetéseket folytatott elvált barátaival, válásokra specializálódott ügyvédekkel, bírókkal és családsegítőkkel.

(hp)
 

A Marriage Story forgatása 2018. január 15-én kezdődött meg és áprilisban ért véget. A stáb két helyszínen, New York Cityben és Los Angelesben vette fel a produkciót.

(hp)
 

A film világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt 2019. augusztus 29-én.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Marriage Story 97 szemlézett cikket követően jelenleg is 98 százalékon áll a RottenToamtoes kritikaaggregátor portálon (2019. október).

(hp)
 

A Scorsese-féle Az Ír és A kép pápa mellett a Marriage Story az első filmek egyike, melyet a Netflix a magyar mozikban is bemutatott.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.