Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
17
Képek
4
Videók

Vélemények: Házassági történet (2019)

 
belavagyok   2020. 10. 31.

legújabb vélemény

Rossz volt nézni, hogy valaha egymást szerető emberek hogyan válnak közömbössé a másik számára. Vagy ez a világ rendje?

 
Adepto   2020. 02. 08.

a nap véleménye

Válási történet

SPOILERES KRITIKA Nem igazán jöttem rá, vajon miért ezt a címet kapta a film, mert ez szerintem nem a 2 főszereplő házasságáról, hanem a válásukról szólt. Persze voltak benne kisebb "epizódok", amik mást mutattak be, de ez nekem kevés volt. A felüt... teljes kritika»


 
indingo   2020. 08. 20.

Tetszett benne, hogy életszú és sallangmentes, nem rugaszkodott el a földtől, de igazából semmi különös nem volt a film. Kicsit hosszú is.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 01. 20.

a nap véleménye

Jelenetek egy válásból

Ha viccesen akarnánk fogalmazni, azt mondanánk, hogy a Házassági történet az a film, melyben Fekete Özvegy és Kylo Ren válását követhetjük végig, ha pedig komolyra akarnánk fordítani a szót, úgy fejeznénk ki magunkat, hogy Noah Baumbach elkészítette ... teljes kritika»

 
MP170506   2020. 09. 13.

Nagyon jól mutatja be ez a történet, hogy mit hoz ki az emberekből a válás. Szörnyű, hogy hová tud jutni egy házasság. A színészek alakítsa remek, nagyon hitelesen hozzák a karakterüket. Erős, megrázó dráma.

 
dailyfilmsan   2019. 12. 30.

a nap véleménye

Egy házasság történetének vége

Adam Driver és Scarlett Johansson közös produkcióját teljesen máshogy képzeltem el. Azt hittem, hogy valamiféle happy end lesz. Egy sikertörténet, ami azt mutatja be, miként talál vissza egymáshoz két olyan ember, akik észre sem vették, hogy már külön utakon járnak. Hát nem, kicsit sem ez a történet kerekedett ki belőle, sőt nem is volt nagyon történet. Egy válás lépéseit mutatja be. A fázisokon végiglépkedve pedig nincs sem értékelhető jellemfejlődés, sem jó, sem rossz vég. Ez a film egyszer csak elkezdődik, és ugyanolyan hirtelenséggel véget is ér. Úgyhogy történeti szempontból és szerkezetileg egy nagy adag semmi. Viszont!!! Nem is emiatt érdemes megnézni, ami igazán jó benne, azok az érzelmek, és ehhez az kellett, hogy két hiper-szuper jó színész úgy elevenítse meg a válófeleket, ahogyan azt kell, és itt nem áll meg a stáb, mert még a mellékszereplők is olyan játékot rittyentenek a képernyőre, hogy szemed, szád törülöd. A központi kérdés pedig (én szerintem) nem az, hogy kié a gyerek és az ingóság, hanem az, hogyan tudnak majd ezzel a döntéssel együtt élni. Adam Driver karakterének zenés megnyilvánulása pedig egy görbe tükör partnere viselkedésére. Ami még érdekes, hogy végig próbál a film pártatlan maradni, és a végére a néző saját értékítélete dönti el, hogy kinek ad igazat. Akár egy pszichológiai teszt. Érzelmes embereknek kötelező megnézni.

 
Berto49   2019. 12. 08.

a nap véleménye

Az év legjobb filmje?

Sok elolvasott vélemény szerint igen, én azonban nem erre a filmre voksolnék, ha ezt kellene eldönteni. Azzal kezdem, hogy Mr. Baumbach szinte semmit sem bízott a képekre, a dialógusok tömkelegét elviselve inkább egy lefényképezett színházi előadást,... teljes kritika»

 
Bazzzsi   2020. 10. 08.

A rengeteg jó kritika ellenére nálam nem jött be annyira a film. A történetére sem mondanám, hogy szomorú mert egy válás nem feltétlenül az, nem kell annak lennie.

 
Greeta   2020. 08. 27.

Bitang hosszú a film, kicsit vághattak volna rajta. A története kemény és életszagú. Nincs túlbonyolítva a story, de egy érdekes film az elválásról.

 
elekm90   2019. 12. 19.

Erős dráma, két nagyszerű alakítással a főszerepben (a mellékszereplők közül Laura Dern is kiválóan alakít), amely azt mutatja be, hova tud fajulni egy békésén induló válás folyamata. Baumbach rendezése mellett az egyszerűsége, hitelessége az, ami m... több»

 
iq.csabi   2020. 01. 18.

Erős színészi alakítások vannak a filmben, nagyon hitelesen játszanak,főleg a főszereplők. Maga a történet elég "egyszerű", de nagyon mély és drámai.

 
bbozsi   2020. 03. 29.

Vannak benne őszinte, jó pillanatok, de szerintem nem mond eleget arról, amiről igazán érdemes lenne a saját történetében. Arról, hogy az önzés kedves formájában is az, és hogy a hazásság legsebezhetőbb pontja, ha nem is az, csak egy fontos kapcsolat... több»

 
voti75   2019. 12. 11.

Szórakozásnak kiváló!

A film cselekémenye lehengerlő...bár nem a legjobb alakítást nyújtják a szereplők. Szerelmes film, de lehetne romantikusabb is!

 
jazzy   2019. 11. 12.

Scarlett Johansson alighanem ebben a filmben nyújtotta az eddigi legjobb alakítását, a karaktere hitelesen emberi és őszinte, nagyban növeli a film élvezeti faktorát. A történet humorosan mutatja be, hogyan végződhet válással még egy ideálisnak tűnő ... több»

 
Bernie   2019. 10. 26.

Fantasztikusan gyönyörű történet, elmondhatatlanul nagy élmény volt számomra, és igazából abban biztos is vagyok, hogy még jó darabig nem fogom újra megnézni. Pontosan azért, mert tudom, hogy még emésztenem kell. Nagyon közel áll a valósághoz az egész ugyanis. Imádtam minden percét.

 
miki   2019. 09. 28.

Fantasztikus alakításoknak lehettem szemtanúja, amit nem győznék dicsérni, Adam Driver egyszerűen fenomenális. Ezt a filmet mindenkinek látnia kell, mert olyan fajsúlyos a téma, hogy mindannyian szembesülhetünk vele a mindennapokban.

 
Jesna   2019. 12. 08.

Elképesztően nem hollywoodi hollywoodi film. SJ smink nélkül nagyon hatásos, egyszerű eszközökkel játszik és pont ettől hiteles. Nekem a film csúcspontja, amikor Charlie a bárban énekel. Mintha teljesen spontán jutott volna eszébe kiénekelni fájdalmá... több»

 
Esem   2019. 11. 16.

Huh, hát néhány jelenete nagyon erőteljes érzelmi kavalkád lett, ezeket többnyire lazább, könnyed humorú percek követik. Nem egy örömteli téma áll a középpontjában, és elég mélyen körül is járja a házasság felbomlását, emiatt én kicsit hosszúnak érez... több»