2021.06.13 22:27 szf Olvasottság: 187x
3

Démonok között rajongóknak ajánlott

Ezt a részt úgy tudnám a legjobban jellemezni, hogy a másodikkal ellentétben ez után tudtam éjszaka aludni, de azért démonokkal álmodtam.

A '80-as évekbe utazunk vissza ördögöt űzni, aztán itt hamarosan el is kezdődik a cselekmény alapjául szolgáló szál, a gyilkosság. A néző tudja, látja, hogy nem a kiskutya szemekkel bájosan pislogó Arne követte el, de a hatóságok számára elég nevetséges kifogás az, hogy emberünket egy démon szállta meg, azért ölt. Szóval kedvenc, démonűzésben jártas párunk elkezd bizonyítékokat gyűjteni, és itt aztán bonyolódnak mindenfelé a szálak, egy teljesen más világba varázsolnak el minket, mint amit eddig megszokhattunk.

Démonok között rajongóknak ajánlott

Amit külön ki szeretnék emelni, az a házaspár közti szeretet és ragaszkodás bemutatása, ami olyan jól sikerült, hogy majdnem elérzékenyültem, ami egy horrorfilmnél azért elég ritka. Szóval az ijedtségen és a feszültségen kívül kellemesebb érzések is elfogtak a film nézése közben, és ez abszolút nem ment a félelemfaktor rovására. Merthogy ennél a résznél nem igazán volt félelemfaktor számomra. De nem is hiányzott, így volt jó.

Persze volt ebben is jump scare, amit hosszú perceken keresztüli néma feszült csend előzött meg, de erre számítani lehet egy ilyen kategóriájú filmnél, meg hát – a félelemfaktorra visszatérve – találkozhatunk itt is zavarbaejtő külsejű lényekkel, na. De valahogy nem ezzel érte el a borzongást, hanem a hangulatával és a jól felépített történettel.

Összegezve jó volt, más volt, de semmivel sem rosszabb vagy jobb, mint az első két rész, így én merem ajánlani azoknak, akik szerették a többi Démonok között filmet.

horror | misztikus | thriller

Egy hátborzongató történet egy nem e világi gonoszról, mely még a sokat látott és tapasztalt, paranormális ügyek felderítésével foglalkozó házaspárt, Ed és Lorraine Warrent... több»

3