2022.01.24 23:42 Artemisia Olvasottság: 203x
6

Mitchellék az unalom ellen

A Derült égből fasírt és a Pókember: Irány a Pókverzum! producereinek filmje egy robotapokalipszis kellős közepén igyekszik áthidalni a generációs szakadékokat. A mesterséges intelligenciák kollektív öntudatra ébredése és a családon belüli széthúzás önmagukban nem friss és egyedi témák, de a rajzfilm olyan kreatívan és tartalmasan járja körül ezeket, hogy a 113 perces játékidő alatt jelenetről jelenetre szórakoztató tud lenni és/vagy releváns mondanivalót szolgáltat.

Kellemes humorba csomagolva mesél a social media és az offline kommunikáció hiányának káros hatásáról a családi életre, illetve a különböző generációk egymás iránti előítéleteit is szellemesen feszegeti Rick és Katie karakterén keresztül. Kettejük kapcsolata nagyon tanulságos, hiszen végül mindketten felismerik, hogy nyitottabbnak kell lenniük a másik értékrendjére, mert az nem csak a család békéjét állítja helyre, hanem gyakorlati haszna is lehet akár a világ megmentésében is. Az apa-lánya kapcsolat jelenti a fő szálat, de az anya, Linda is megtapasztalja a történet végére, hogy nem feltétlenül a tökéletesnek látszó instakompatibilis családok a leginkább követendő példák. A bohókás mopedli pedig folyamatosan lopta a show-t (robotinvázió esetén senki ne próbálja ki otthon "kutyapajzsnak" használni a malacarcú kutyusát).

Mitchellék az unalom ellen

A humor mellett folyamatos az akció, ami a szórakoztatási faktor mellett látványra sem utolsó, egy üdítően kaotikus, színes-szagos látványorgiát kreáltak a képernyőre.

A Mitchellék a gépek ellen tehát egy abszolút tökéletes családi film, ha két órára ki akarunk szakadni a szürke hétköznapokból (bár kisebb gyerekeknek némi magyarazátot fog igényelni a nem túl hivalkodó, de egyértelmű LMBT-utalás).

animáció | családi | kaland | sci-fi | vígjáték

A filmekből jól tudjuk, ha egy átlagos család tagja vagy, jobb ha felkészülsz, ugyanis előbb-utóbb hatalmas veszélybe keveredsz, és olyan események láncolatának részesévé... több»

6