2021.07.09 10:45 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 140x
4

Remek folytatás új effektekkel, és a popcorn tilalom még érvényben

Azt szokták mondani, hogy az 1. rész után félve várjuk a 2.-at. Szerencsére egyáltalán nem maradt alul John Krasinski elképzelése; ígérete szerint egy nagy élményre számíthatunk, és ezt meg is kaptuk véleményem szerint.

Ez a világ, amit a szemünk elé tárt, telis-tele van olyan újszerű dolgokkal, ami teljesen más értelmet ad a horror műfajának: mondhatnám azt is, hogy egy új alkategóriát csinált Krasinski. Maga az a poszt-apokaliptikus világ, ahogyan indult az 1. rész, amit már olyan lények uralnak, akik a hangra támadnak, és egy olyan színésznővel, mint Millicent Simmonds (akit nem győzök dicsérni), remek ötletnek tartom, ahogyan elképzelte, aztán megalkotta.

Remek folytatás új effektekkel, és a popcorn tilalom még érvényben

Tele van izgalmakkal, jobbnál jobb színészi játékkal, mint például Emily Blunt vagy éppen Cillian Murphy, de mégis a kedvencemet emelném ki: Millicent Simmonds játéka. Egyszerűen zseniális a hölgy. De egységesen itt dicsérném Krasinski elképzeléseit, miszerint a siketnéma legidősebb lány fókuszpontja a hallókészüléke és a fogyatékossága volt. Ezt remekül tudták vászonra vinni, nagyon sok pluszt adott a filmnek, és remekül éltek ezzel a készítők.

A sok izgalom és félelem mellett kaphattunk a drámából is nem keveset, megint csak lehetett izgulni, és ezáltal megszeretni egyes karaktereket. A film elején, amikor visszamennek az időben, ott nagyot robbantottak, csak úgy kapkodtuk a fejünket, aztán ahogy lenni szokott, eléggé lenyugodtak a kedélyek. Majd idővel megint telerakták izgalmakkal, csavarokkal, amikből nem igazán volt hiány, nem unatkoztunk. Szerintem egy remek folytatást kaptunk.

dráma | horror | sci-fi | thriller

Senki sem tudja, honnan jöttek, de amint megszállták a bolygót, egyből a tápláléklánc tetejére kerültek. Minden apró kis neszre reagálnak, és azonnal megsemmisítik a... több»

4