2022.11.02 12:44 Kóborló Olvasottság: <100x
2

Halloweeni parti, démonokkal

Valamikor még évekkel ezelőtt volt szerencsém ehhez az alkotáshoz, így időszerűnek éreztem (főleg így a halloweeni időszak horrorfilmes felhozatala mellett), hogy egy újranézés erejéig elővegyem a Démonok éjszakája című filmet, amely első megtekintésre nem nyűgözött le, de talán ez idő tájt fogékonyabb leszek rá. Nézzük hát, hogy mit is kapunk jelen filmünk játékideje alatt.

Maga a film történetére lehet szerintem kétségkívül kijelenteni azt, hogy „klisék tengere”, és hogy túl sok újdonsággal egyáltalán nem fog szolgálni azok számára, akik láttak már démonos-megszállós horrorfilmeket a 80-as évek felhozatalából. Mindezt persze egyáltalán nem negatívumként említem meg, hisz gyerekkoromban szinte rajongtam az efféle filmekért (elég, ha csak a Gonosz halottak első két részét említem meg), csakhogy itt sajnos a karakterek voltak finoman szólva gyengébbek. Illetve maga a történet felvezetését éreztem kissé túlzottan elnyújtottnak, mert hát mire eljutunk a film horror jellegéhez, már szinte a falat kapartam egyes karakterektől. Még ezzel sem lett volna túlzottan sok bajom, ha mondjuk a film tartotta volna magát a műfaji besorolásához, mármint hogy ez egy horrorkomédia, illetve ha a film forgatókönyvírója, Joe Augustyn képes lett volna pár humoros és vicces jelenettel elszórakoztatni addig, amíg belendül a film. Kár, hogy a film első felében a humorosnak szánt jelenetek inkább lettek kínosak, és emiatt csak kínomban mosolyogtam el egy-egy jelenet erejéig, és a poénokat elsősorban arra tartogatták, amikor már megjelenik a filmben a horrorfaktor, és akkor lövik mindezeket el, ott viszont meg már feleslegesnek éreztem. A film első felében érezhető kisebb-nagyobb hibákat a készítők elsősorban pedig azzal próbálták ellensúlyozni, hogy jó pár cicivillantást dobnak be, amiknek örültem, de annak még jobban örültem volna, ha humor is keveredik mindebbe.

Halloweeni parti, démonokkal

Tehát történetileg mondjuk azt, hogy elfogadható az alkotás, de semmi kiemelkedő nincs benne, ezért lássuk hát, hogy miként is szerepel a film a technikai kivitelezések terén. Nos, mint már páran megjegyezték a film hozzászólásai közt, hogy erőteljesen érződik itt az a fajta B-filmes horrorjelleg, és ezzel jómagam is maximálisan egyet tudok érteni, de hozzátenném, hogy ez legalább kellően szórakoztatóra sikerült számomra. Oké, mondhatnánk azt is hogy voltak azért nem túl jól sikerült megjelenítések is, de itt elég csak a film költségvetését megnéznünk (hisz a közel másfél millió dollár azért nem volt túl sok), illetve azt, hogy ismert neveket sem tartalmazott a speciális effektekért felelős személyek listája, de mindvégig érezhető volt, hogy kellő odaadással foglalkoztak ezekkel a készítői.

Összegezve a filmet, egyáltalán nem nevezném egy kiemelkedő darabnak, kissé meg is lepet az a dolog, hogy egyfajta kult-státusz övezi ezt az alkotást, de azok, akik szerették a 80-as évek démonos horrorfilmes felhozatalát, és volna kedvük egyet nosztalgiázni, azok valószínűleg nem fogják megbánni a megtekintésére fordított másfél órát.

fantasy | horror | vígjáték

Angela Halloween alkalmából partit szervez barátainak. A helyszín a várostól távol eső elhagyatott ház, amelyben évek óta nem járt senki. A buli elkezdődik és a sötét... több»

2