2024.02.12 21:39 Tonyka Olvasottság: 217x
3

Újra lemerülünk, ezúttal viszont garantált a megfulladás

Az első rész egészen emészthető volt, a negatív előzetes megítélésem ellenére kellemesen csalódtam. Jól szórakoztam, és technikailag is jól megoldották. Sajnos a második részről ez egyáltalán nem mondható el. Több sebből is vérzik, ráadásnak az élet is megtépázta az útját rendesen.

Ki hitte volna, hogy mire elkészül, a szuperhősös mozik csillagja elkezd leáldozni? Erre jött még rá Amber Heard pervesztése. Bizony, ez is rányomta a végeredményre a bélyegét. Nagyon érezhető, hogy megnyirbálták a szerepét, csonka az ő történetszála. Magyarázatok nélkül felbukkan, majd eltűnik, az anyaságából egy másodpercnyi sincs.

Újra lemerülünk, ezúttal viszont garantált a megfulladás

Gyakorlatilag egyszerűen nem foglalkoznak semennyire a kapcsolatukkal, de még csak magyarázat szinten sem. „Anyád éppen a föld másik oldalán politizál”, vagy tudja a manó. Csoda is lett volna, ha egy kulcsfigura teljes történetszálának a kiradírozása nem látszott volna meg a végeredményen. A negatív pólus újrázása elég sekélyes számomra, de ha már nem volt fantáziájuk valami jobbat előhúzni a fiókból, illett volna megmagyarázni pár kocka erejéig, hogy miért is nem halt meg, ki találta meg, hogyan jutott újra hadsereghez stb. Ami jól működik, az a testvérek közti adok-kapok, illetve az apasággal kapcsolatos utalások. Van pár üdítő humorkocka, de nagyjából ennyi az összes erénye. Technikailag rosszabb az elődnél, ordít, hogy most aztán 2x nagyobbat, 2x többet akarunk nektek mutatni. Nem mindig acélos a rengeteg CGI, néha elég gyermekded. Kifejezetten idegesített, hogy nem tudom, mit mókoltak az arcokkal, de Nicole Kidman fiatalabb, mint valaha, porcelánbaba bőrtextúra garantált szinte mindenkinél. Sajnos minden tét nélküli és súlytalan, tudjuk, kivágják magukat bármiből, így izgalom zéróhoz közeli. Ezt tetézi még a kiszámíthatóság, tudjuk, hogy veszélybe kerül az apa és a gyermek. Azon kaptam magam, hogy egykedvűen bámulom a sok-sok robbanást, villogtak a túlszaturált színes képkockák, de vártam, hogy mikor lesz már vége. Sajnálom, mert sok lehetőség lett volna Atlantiszban, de valahogy manapság nem szokás erőltetni a fejeket történet írás közben. Nem ez a film fogja visszahozni a képregényfilmek népszerűségét, ebben biztos vagyok. Azt hiszem, hamar elfelejtjük a létezését, nem ez lesz, amit rongyosra fogunk nézni az elkövetkező években.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»

3