2020.02.17 21:29 Kralmos Olvasottság: 223x
1

Felejtsd el az olcsó port, szívjál te is joint!

Guy Ritchie pár balul elsült kitérő után visszatért ahhoz a zsánerhez, amiben igazán jó. S bár minőségileg se a Blöffhöz, se az A ravasz, az agyhoz... nem ér fel az Úriemberek, ettől függetlenül még mocskosul szórakoztató néznivaló.

A 2000-es évek közepén Ritchie már úgy volt számontartva, mint aki már két instant klasszikus gengszterfilmet is lerakott az asztalra. 30-as éveiben járt a direktor, s úgy érezte, hogy más műfajokban is ki akarja próbálni magát. 2009-ben megrendezte Robert Downey Jr. főszereplésével a Sherlock Holmes-t, majd annak a folytatását is, ezután jött a közepesre sikerült kémfilmje, az Uncle embere, azt követően az Arthur király legendája című történelmi akciózás, és tavaly a Disney-nek ő készítette el az élőszereplős Aladdin mozit. Ezek a próbálkozásai elég vegyesre sikeredtek, s bár szörnyen rossz film egyik sem lett, felejthetetlen élménynek egyiket sem mondhatjuk.

Felejtsd el az olcsó port, szívjál te is joint!

Hála az égnek, hogy elkészítette az Úriembereket, és visszatért a gyökerekhez. Bármennyire is csak nem sokkal több, mint ujjgyakorlat lett az új filmje, az elejétől a végéig piszok szórakoztató, vicces és persze vagány. Mickey Pearson, Anglia legbefolyásosabb drogdílere úgy dönt, kiszáll a business-ből, s kész eladni az egész hálózatát egy arra érdemes pályázónak. Minél csendesebben próbál kiszállni a játékból, ám hamar kiderül, ez korántsem bizonyul egyszerűnek...

Persze az alapsztorit jó párszor megtekeri Ritchie, s ezek a csavarok nagyon pezsdítően hatnak a film tempójára, ami amúgy is pörög elég szépen. A humora pedig csak dob még egyet ezen, meg persze az akciójeleneteket se felejtsük ki. Kapunk tehát két órányi önfeledt, kellőképpen beteges meg persze erőszakos szórakoztatást, s bár nagy valószínűséggel Guy Ritchie-nek jó pár ehhez hasonló gengszterfilmes szkript van az ötlettárában, örülünk, hogy végre kihúzott egyáltalán egyet onnan.

84 Úriemberek  (2019)

akció | krimi | vígjáték

Mickey Pearson London legrettegettebb drogdílere. Amikor úgy határoz, hogy kiszáll az üzletből, jelentkezők egész sora próbál lecsapni a jól menő drogbizniszre. Ekkor azonban... több»

1