2022.12.01 08:27 Zsolt Szabó Olvasottság: <100x
2

Újabb elfűrészelt film

A Fűrész-filmek már igen régóta képezik a filmvilágunk részét: cirka 20 éve, mikor is az első rész igen nagy hatásvadászként érkezett meg a mozikba, anno még jó kezekbe tartva a franchise-t James Wannal és a Lionsgate tudott újat mutatni a műfaj szerelmeseinek, ami viszont mostanra csak lerágott csont lett. Igen, itt megint egy újabb Fűrész-film, ami a címet illeti, az ötletes lett, ha már más nem is. Darren Lynn Bousman filmje, aki már rendezett Fűrész-filmet, méghozzá egy igen nehéz darabját a sorozatnak, mivel a nagyon befutott első rész utánit kellett vászonra vinnie, így az ő személye nem rossz választás, de ha a forgatókönyv pocsék, bármilyen elit rendező is lehet a kamera túloldalán, akkor is csak egy film lesz a sok közül. A történetről csak annyit, hogy az apja árnyékában dolgozó nagyra becsült rendőrségi veterán (Samuel L. Jackson), a pimasz Ezekiel Banks nyomozó (Chris Rock) és újonc társa (Max Minghella) irányítják a kísértetiesen emlékeztető Fűrész-gyilkosságok nyomozását.

Banks akaratlanul is egy mélyülő rejtély csapdájába kerül, és a gyilkos morbid játékának középpontjában találja magát. A szereplők közt viszont, hogy Chris Rock a főszereplő, meglepő, mivel én eddig nem igen emlékszem olyan filmjére, ami nem vígjáték, vagy valami romantikus ömlengés lett volna, és még Samuel L.Jackson, aki jó nagy mellékszerepet vállalt csak a film kedvéért. De ahogy ők is, a film többi szereplője, így Max Minghella is csak asszisztált a rossz forgatókönyvhöz. Persze a film végén itt is megvolt a csavar, ami csodálkoztunk, avagy sem, azt döntse el mindenki.

Újabb elfűrészelt film

Persze ez a film se ért úgy véget, hogy ne lehessen folytatni, de kérem szépen, ennek a franchise-nak még mekkora gödröt áss a Lionsgate, hát akkorát, amekkorát mi nézők szeretnénk, mivel amíg a zöldhasúakat a mozibajárok erre a filmekre is termelik addig megéri nekik. Mivel mai mércével a film kis költségvetésből (20 millió dollár) készült, de világszinten visszahozta a dupláját (40 millió dollár). Igaz, ez az első rész sikereihez mélyen elmarad, de akkor is még mindig megéri Fűrész-filmet forgatni. Az én értékelésem is ezt tükrözi: 5/10

horror | krimi | misztikus | thriller

A Fűrész franchise rebootjának főszereplője három férfi, egy egykori rendőr (Samuel L. Jackson), egy nyomozó, Ezekiel Banks (Chris Rock) és egy zöldfülű zsaru (Max Minghella),... több»

2