2019.10.17 21:19 MMcFly2015 Olvasottság: 944x
1

Mivel a film egyetlen nagy fordulatra építi az egész történetet, szinte lehetetlen SPOILER mentesen leírni a megalkotott véleményt, így kérlek: CSAK AKKOR OLVASD EL, HA MÁR LÁTTAD!!!

A Netflix egyik legjobb thrillereként emlegetik több filmajánló felületen. Ezt azért erős túlzásnak tartom. Tény, hogy a műfajhoz tartozó elemeket maximálisan alkalmazza, és a nézőt igyekszik félrevezetni, de úgy gondolom, egy kicsit tapasztaltabb nézőnek azért leszűrhető a csavar...

Nálam legalábbis ezért nem működött maradéktalanul a film végi csattanó, mert az oda vezető út alatt rengeteg utalás van, ami felnyit(hat)ja a néző szemét. Sokat emlegetik, hogy fejsérüléssel kezelték az apát, és egyes jeleneteknél külön hangsúlythelyeztek a történtekre. Például, amikor várakozik a főhősünk, akkor egy régi filmet vetítenek a tévében, amire a kamera rá is fókuszál, és pont egy autóbalesetes jelenet látható (fejsérüléssel).

Annak ellenére, hogy sejthető (fogalmazzunk csúnyábban: kiszámítható az egész), a szervkereskedelemmel foglalkozó kórházi szálat piszkosul jól felépítették (egyes jelenet ízig-vérig hozza a thriller színvonalat), remekül próbálják félrevezetni az álláspontunkat. Hébe-hóba azért nálam is meginogott a fejben már előre vázolt lezárás... Ez mellett külön dicséret illeti a főszereplőt eljátszó Sam Worthingtont, aki a megtört, kigyógyuló alkoholista apát játszotta. Szó szerint elvitte játékával a filmet.

Kétségkívül a jobb thrillerként emlegetett filmek listáján szerepel, de valahogy óriásit bukott az összkép azzal, hogy adja magát a fordulat. Az Ismeretlen férfi, vagy a Légcsavar c. filmek tudtak a meglepetés erejével élni – sőt még a Non-Stop is –, de itt valahogy a nagy BUMM elmaradt.

A lezárás még így is hidegrázósan oldotta meg a ,,megvilágosodást”. A műfaj kedvelőinek vétek lenne kihagyni.

78 Megrepedve  (2019)

thriller

Egy házaspár megáll egy benzinkúton tankolni, ahol egy baleset folytán eltörik a hatéves lányuk karja. A pár azonnal kórházba viszi a gyermeket, ekkor azonban még nem is sejtik,... több»

1