2021.06.01 09:12 Az amatőr Olvasottság: 105x
3

Ugyanaz, mint eddig... Vagy mégsem?

A Marvel első akciósorozata mondhatni tényleg hozta a kötelezőt, de azért voltak kifejezetten jó részei is. Gondolok itt Walker nagyon is emberi mivoltára, hogy tényleg szántak időt a karakter árnyalására. Ez éppen nem jellemző annyira a Marvelre, a filmjeikben inkább a fekete-fehér felállást domborítják ki, pedig szükség van rá. Emellett Zemo is kapott jó pillanatokat, a szuper katonáknak pedig kezdetben volt valami értelmes céljuk. Talán ezért lesz mégis emlékezetes a sorozat, hiszen a megszokott akcióelemek, 5 percen keresztül tartó közelharcok mellett egy új szemszög is felvillan néha.

Végre megmutatják a szuperhősök és gonoszok emberi oldalát. Sólymot, ahogy nem tud egy hitelt felvenni, a rémálmokkal küzdő Télkatonát, a reflektorfényben vergődő új Amerika Kapitányt, a gyilkos katonalányt, aki teljesen bizonytalan (egyik pillanatban bízik Samben, aztán robbant). Ez kell is az üres akciózás mellé, hiszen valódi gonosz nélkül elég céltalan a cselekmény. A nagyon emberi felállás ugyanis a történetvezetés rovására is megy, mivel így a Marvel történetek eddigi jól bevált "a jók legyőzik a rosszat" dinamikája nem igazán működik. Emiatt sajnos eléggé színtelen lesz a sorozat, és nem is bánjuk, hogy nem húzzák 6 résznél tovább. Viszont arra a 6 részre azért kellemes szórakozást nyújt, és néhol el is gondolkodtat.

Ugyanaz, mint eddig... Vagy mégsem?

Összességében tehát nem rossz, de csak pár jelenet erejéig ugorja meg az átlagot. Látszik, hogy még nem sikerült teljesen elszakadni a filmes formátumtól, viszont ígéretes kezdésnek tűnik a Marvel részéről.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Hat hónappal azután, hogy a Föld lakosságának fele visszatért a halálból, Sam Wilson az amerikai légierőnek dolgozik, és egy terrorista csoportot próbál megfékezni, akik... több»

3