2023.11.18 10:08 fankbringa Olvasottság: 102x
3

Jó cicák

A film egy elborult utópia egy világról, ahol a főhősök azért nem alkoholisták, mert mostanában több pénzt hoznak, ha például melegek. Egy valódi kocsmagőzös történet, ahol egymást csépelő kemények és ügyeskedő üzletemberek összegabalyodott története elevenedik meg. Túlreprezentáltak a szexi kemény főhősnők, és a vonzerejükkel na meg az öklükkel mindenkit lebeszélnek mindenről. A film belesűríti az egész univerzumot a játékidőbe. Annyira esszenciája a tömény erotikának, az idiotizmusnak, a szerencsétlen sorsoknak és elképzelt világoknak, hogy akár bárki álmodhatta volna. Úgy akar vígjáték lenni, hogy közben végig azon izgul, megbukik-e szórakoztatás tantárgyból. A könnyed szórakoztatást simán hozza, csak épp hiányzik belőle a kitartás és az igény, hogy bárki is komolyan vegye őket. Ez még édeskevés, hogy meghívjuk a Dumaszínházba, pedig elvárások azért vannak a székben ülve. Hogy csak egy példát mondjak: „Beszél idegen nyelveket.” Éreztem, hogy ez jön, de nem hittem el, hogy tényleg képesek voltak beletenni a filmbe.

Az énekes bolygón kizárólag musical rajongók laknak, akiknek az élete egy musical. Énekelnek, boldogtalanok és imádnak szerepelni. Nagyon erős déjà vu érzésem volt. Mintha a Shrek táncos jelenetét láttam volna, és pont ugyanazt gondoltam most is, mint akkor Fióna: ez de idegesítő volt. De hát, mit ér a világ muzsikaszó nélkül, ugye.

Jó cicák

Már az első 10 percben elvesztette a film a komolyságát, amikor teljesen egyértelművé vált, hogy itt a fizika rajzfilmesen működik náluk. Nem hat rájuk sem a hideg, sem a gravitáció, sem annak hiánya, és persze mindenki saját levegővel működik. Bármikor simán elvannak bármilyen légkörben. A légkör persze egy hatszögletű ajtóval ellopható bármely bolygóról, hisz ha a főhős akarja, akkor az úgy lesz. Ráadásul ha egy belélegezhetetlen levegőt felesbe hígítunk, akkor onnantól űrlény fogyasztásra alkalmassá válik.

A film mondanivalója egyszerű: csináld azt, amit a reklámban láttál, és az életed csodálatos lesz. Ennél többet nem tudtam kihámozni belőle, de igazán nincs is rá szükség. Egy teljesen PC világban mindenkit laposra vernek, majd győznek. Pont ennyit várnak el az átlagembertől. Az MI rossz, de nélküle rosszabb. A nap úgy jó, ha ragyog. A víz pedig nagy érték. Ezzel minden társadalmi mondanivalót fel is soroltam.

Brie Larson játékát tudom kiemelni, aki ismét nagyot alakított. Sajnos a többiekről jót nem tudok elmondani. Ahhoz elég jók voltak, hogy ne szörnyülködjek, de ahhoz kevesek voltak, hogy elvarázsoljanak. Üres, mint az agyatlan média maga.

Marvel rajongók úgyis meg fogják nézni. Dráma tagozatosok eddig is nagy ívben kerülték. A többieket pedig képtelen megszólítani. Ez a film egy kihagyott ziccer.

58 Marvelek  (2023)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers visszatér, a fenyegető veszéllyel szemben azonban ezúttal sem marad segítség nélkül, hiszen csatlakozik hozzá Monica Rambeau és Ms. Marvel.... több»

3